İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ SOYER'İ ZİYARET ETTİ

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ SOYER'İ ZİYARET ETTİ

Birlikte çalışma vurgusu

A+A-

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Başkan Soyer “İklim krizi ve yoksulluk gibi küresel sorunlarla mücadeleye yerelden başlamak ve birlikte çalışmak çok önemli” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström’ü makamında ağırladı. Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Büyükelçi’nin eşi Karin Herrström, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İstanbul Başkonsolosluğu İkinci Kâtibi Björn Jönsson ve siyasi müşavir Serkan Taş katıldı. İzmir’e ilk kez geldiğini ifade eden Büyükelçi Staffan Herrström “İzmir söylendiği kadar güzel bir şehirmiş. Sizlerle hem siyasi hem de kültürel açıdan ilişkilerimizi güçlendirmek adına iş birliği yapmaya hazırız” dedi.

Küresel mücadeleye yerelden başlamak önemli
Kentlerin birbirleriyle daha sürdürülebilir ilişkiler yürütmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tunç Soyer, “İklim krizi ve yoksulluk gibi küresel sorunlarla mücadeleye yerelden başlamak çok önemli. Farklılıklarımızdan çok benzer yönlerimizi öne çıkartır ve çözüm için yerelden çalışmaya başlarsak çok daha başarılı oluruz. Doğadan üstün değiliz. Bunu kabul ettiğimiz sürece turizm ve tarım sektörlerindeki sorunlara daha çabuk çözüm buluruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimiz çevreci bir temele dayanıyor ve bu konuda çok hassasız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.