İZMİR İŞ DÜNYASI 19 MAYIS'I KUTLADI

İZMİR İŞ DÜNYASI 19 MAYIS'I KUTLADI

İZMİR İŞ DÜNYASI 19 MAYIS'I KUTLADI

A+A-

İzmir iş dünyası temsilcileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı birer mesajla kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine vurgu iş dünyası temsilcileri, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarının altını çizdi.

 

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:

 

“Özgürlük ateşi yolumuzu aydınlatıyor”

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın tüm ülkemize kutlu ve mutlu olmasını dilerim. 104. yıl önce milli mücadelenin meşalesinin Samsun’da yakıldığı bu gün üzerinden 104 yıl geçtikten sonra üzerinde yaşadığımız bu toprakların hangi emekler ve fedakarlıklarla kurulduğunu anlamak özellikle önem arz ediyor. 104 yılsonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yakmış olduğu özgürlük ateşi bugün de yolumuzu aydınlatmayadevam ediyor. İzmir’de zaferle taçlanan bu mücadelenin tüm evrelerini tekrardan değerlendirmek, gençlerimize bu günün anlam ve önemini tekrardan anlatmak hepimizin görevidir. Türkiye’nin yeni yüzyılında gençlerimizin ve tüm ulusumuzun19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

 

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter:

 

“Bağımsızlık ateşi ülkemize ilhan vermeye devam edecek”

 

104 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşi bugün de her türlü koşula karşı mücadelede tüm ülkeye ilham vermeye devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının, Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’mız sonucunda elde edilen başarı bizlere vazgeçmeden bağımsızlık ve özgürlük kavramlarının peşinden gitmenin  ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basmasıyla beraber tüm yurdu kaplayan umut, bugün bizim en önemli pusulamızdır. Milli Mücadele’nin yapıldığı dönemlerinden ders çıkarmak ve geleceğe bu dersler çerçevesinde hazırlanmak hepimizin görevidir.  Bağımsızlık ve özgürlük fikirlerinin dinç tutulması için 19 Mayıs’ı gençlere emanet eden Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anarken, Girişimci İş Kadınları Federasyonu olarak gençlerin özgür düşünceleriyle ülkemizi ileriye taşıyacağına inancımızla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.

 

 

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:

 

“Yüreklerimizde tam bağımsızlık inancı var”

 

 

104 yıl önce Samsun’da yakılan özgürlük ateşi, Anadolu’nun verdiği nefes ile İzmir’de bir kurtuluş meşalesi ile nihayete erdiği bir destanın başlangıcını simgeliyor. Tam 104 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş savaşı ve akabinde bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan gençliğin ve yüreklerindeki tam bağımsızlık inancının varlığıyla ayakta durmaya devam ediyor. Bu kutlu günü gençlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün bunu yapmaktaki gayesi bugün çok iyi anlaşılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Ulu önder tarafından gençlerimize emanet edilmiştir. Bunu sadece Genliğe Hitabesi’nde söylemekle yetinmemiş, onlara bir de gün armağan ederek bu görevlerini kararlılıkla işaret etmiştir. 104 yıl sonra bu günü kutlayabilecek özgürlüğümüz mevcut ise bunu Ulu Önderimizin Anadolu ile el ele vererek gerçekleştirdiği mücadeleye borçluyuz,kutlu olsun.

 

 

 

 

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul:

 

“Gençlerimiz geçmişin fedakarlıklarına sahip çıkacaktır”

 

 

Bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş meşalesinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı kutlu ve mutlu olsun. 19 Mayıs tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna doğru atılmış ilk adımdır. Bu adım öyle önemli bir adımdır ki, sonrasında kurduğu cumhuriyet ile bir çok mazlum ulusa idol olmayı başarmış döneminin en büyük kahramanın tarih sahnesine çıktığı günü de bizlere armağan etmiştir.Atamızın bize armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne bugün sahip çıkmak, 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan bu özgürlük meşalesine de sahip çıkmak anlamını taşır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün toplumun en yenilikçi, en değişime açık kesimi olan gençliğe bu günü armağan etmesinin de anlamı büyüktür.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin, dünün bu değerli mücadele ve fedakarlıklarına sahip çıkacağına, ülkemiz üzerinde oynan oyunlara, iç ve dış düşmanlarına fırsat vermeyeceğine de yürekten inanıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun.

 

 

 

 

 

 

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel:

 

“Atatürk ve kahramanlarımızı sevgi ve saygıyla anıyoruz”

 

İtilaf devletleri tarafından işgal edilen ülkemizin, yeninden kurulması ve ayağa kaldırılması için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 104. yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için önemli bir gün olan 19 Mayıs, genç fikirlerin düşünce ve ikbalinde ilk günkü heyecanını korumaya devam ediyor. Kurtuluş Savaşı’nın ardından tam bağımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, 19 Mayıs’ı tarihimizde daha da değerli kılıyor. Cumhuriyetimizi gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık meşalesinin her nesilde yeniden alevlenmesini istiyordu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 104’inci yılını kutluyor, başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı sevgi ve saygıyla anıyorum.

 

 

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin:

 

“Ülkemizin geleceği gençlere emanet edildi”

 

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi ile ülkemizin emperyalizme karşı mücadelesini başlatmış, akabinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu döşemiştir. Bu özel günün gençlere armağan edilmiş olması, ülkenin kaderinin gençliğin elinde olduğu vurgusu açısından ayrıca önemlidir. Gençlerin, bu değerli emaneti sonsuza kadar koruyacaklarına ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakacaklarına inancım ise sonsuzdur. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 104’inci yılını kutluyor, başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı sevgi ve saygıyla anıyor, tüm gençlerimize sağlık, mutluluk ve ufku açık bir gelecek diliyorum.

 

 

 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner:

 

“Mazlum milletlere örnek olduk”

 

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımı olmuştur. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” tüm Anadolu’yu dolaşarak tüm vatana yayılmış, nihayetinde bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. Esaret altındaki mazlum milletlere de örnek olan Ata’mız;  vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan etmesi Ata’mızın gençlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin de bir göstergesidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm ülkemizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 104. yılını kutluyorum.

 

 

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun:

 

“Samsun’da Türk ulusunun özgürlük ateşi yakıldı”

 

Ülkemizin aydınlık geleceği oluşturan, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı özgürlük ateşi, Cumhuriyet’in ilanı ila nihai hedefine ulaşmıştır. Bu duygularla öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Atatürk, silah arkadaşlarının bize armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere işaret ettiği laik, demokratik, özgürlükçü yolun sorumluluğunu daha bir şevkle üstlendiğimiz bu günlerde, böylesi özel günleri daha bir coşkuyla idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

 

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz:

 

“Bu mücadelenin değerini bugün daha iyi anlıyoruz”

 

Öncelikle19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nıntüm ülkemize kutlu ve mutlu olmasını dilerim. 104 yıl önce Samsun’a çıkan ve yürüyüşüne başlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşinin nasıl nihayete erdiğini ve Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırılan bu mücadelenin değerini bugün çok daha iyi anlıyor ve idrak ediyoruz.

Laik, demokratik, bağımsız bir ülke kurma hayali ile atılan bu ilk adımı tekrardan değerlendirmek, gençlerimize bu günün anlam ve önemini tekrardan anlatmak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hepimizin borcudur.

Bu inançla, tüm ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı  kutluyorum.

 

YMMO İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin:

 

“Bağımsızlık ve özgürlüğün değerini iyi bilmeliyiz”

 

104 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan bağımsızlık, kurtuluş ve özgürlük ateşi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’mız, bizlere bağımsızlık ve özgürlük kavramların ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaya devam ediyor.

Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basmasıyla beraber tüm yurdu kaplayan umut ve heyecan, 104 yıl sonra da bu ülkenin insanlarının sinesinde korunuyor. Bağımsızlık ve özgürlük fikirlerinin dinç tutulması için 19 Mayıs’ı gençlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anarken, tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

 

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç:

 

“Atatürk’ün çağdaşlık hedefi vizyonuyla çalışmaya devam edeceğiz”

 

19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak Milli Mücadele’yi başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra bu günü gençlere armağan etti. Zor koşullar altında başarıya ulaşan Kurtuluş Savaşı’nın önemini ve kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi gençlerin savunabileceğini düşünen Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bu kutlu gün, bugün de aynı coşku ve bağımsızlığa kalpten bağlılık ile kutlanmaya devam ediyor.  Cumhuriyetimizin 100. Yılını yaşadığımızın bugünlerde de aynı azim, kararlılık ve coşkuyla Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma vizyonu ile çalışmaya devam edeceğiz.  Her zaman Atatürk’ün ilke ve devrimlerini benimsemiş gençlerimizin yoluna ışık tutan Ulu Önder Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.