İZMİR KÖRFEZİ TÜKENİYOR TUNÇ SOYER SADECE KONUŞUYOR

İZMİR KÖRFEZİ TÜKENİYOR TUNÇ SOYER SADECE KONUŞUYOR

İzmir Körfezi tükeniyor Tunç Soyer sadece konuşuyor

A+A-

Körfeze İzmir'in her yerinden lağım suyu akarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yine fotoğraf ve proje yapıyorum söylemleri ile İzmirlileri kandırmaya devam ediyor. Özellikle Çiğli arıtmadan her gün körfeze lağım suyu akıtılırken Tunç Soyer şimdi de Seferihsar'da şovlarına yenisini ekledi. Seferihisar'da Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı olmadığı için deniz neredeyse girilemeyecek haldeyken Tunç Soyer tesislerin temelini yeni attı. Tesislerin ne zaman bitecek soruları ise yetkililerce cevapsız bırakıldı. 

Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı olmadığı için kirli sular özellikle doğa harikası Akarca plajına dökülüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde basına geçilen haberde şunlara yer verildi.

' İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetin 100. Yılında İZSU'dan 100 Proje” başlıklı tanıtım toplantısında kamuoyuna duyurduğu yatırımlardan biri olan “Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı” inşaatının temel atma törenine ev sahipliği yaptı. 95 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projenin önemini anlatan Başkan Soyer, “Ben İzmirlilerin canını sokakta bulmadım. Anlatması zor da olsa, görülse de görülmese de bu yoldan dönecek değiliz. Bir yandan paraları çarçur olmasın diye birileri mevduat sahiplerini korumaya çalışıyor, biz de kur korumalı çocukların, kur korumalı tarımın, kur korumalı vatandaşın, kur korumalı gençliğin, kur korumalı memleket peşindeyiz” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar sahil şeridini korumak amacıyla hayata geçireceği “Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı” inşaatına başladı. Seferihisar Hıdırlık Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Menderes Belediye Başkanı Erkan Özkan, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Törenin sonunda hattın ilk boruları denize indirildi. Büyük turizm potansiyeli bulunan Seferihisar'ın sahil şeridini korumayı amaçlayan proje kapsamında İZSU Genel Müdürlüğü, 95 milyon liralık yatırımla 2 bin 500 metrelik derin deşarj hattı ve yeni terfi hattı inşa edecek.

 

Bu yatırımları tek başımıza gerçekleştiremezdik

Seferihisar’ın çevre ve doğayla iç içe bir ilçe olduğunu ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise “10 tane mavi bayraklı plaja sahibiz ancak tek başımıza olsak bu yatırımları gerçekleştirmek zor olurdu. Çevreci vizyonu sayesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in destekleri çok kıymetli. Altyapı çalışmaları çok değerli ama görünmez. Etkisi on yıllarca sürer. Bugün atacağımız temelin etkisini 30 yıl sonra bile göreceğiz. Başkanımız Tunç Soyer’e ve İZSU Genel Müdürlüğü’ne de çok teşekkür ediyorum” dedi. 

2.5 km’lik deniz deşarj hattının yapımı da başlıyor
Seferihisar Akarca Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi ve Deniz Deşarj Hattı Projesi turizm potansiyeli bulunan Seferihisar'ın sahil şeridini korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında 95 milyon liralık yatırımla 2 bin 500 metrelik derin deşarj hattı ve yeni terfi hattı inşa edilecek. Seferihisar Atık Su Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış sular, proje sayesinde sahil bandının 1 kilometre açığına verilerek Seferihisar sahillerinin güzellikleri koruma altına alınacak.
Projenin 2023 yılı sonuna doğru tamamlanması planlanıyor.

İZSU’dan Seferihisar’a 400 milyon liralık yatırım
2019 yılından beri İZSU Genel Müdürlüğü Seferihisar’a 400 milyon liralık yatırım yaptı. Bu kapsamda, ilçede 128 km içme suyu hattı ile 12 km atık su hattının yapımı tamamlandı. 175 kilometre dere temizliği yapılarak 56 bin ton malzeme çıkarıldı. İçme suyuna kesintisiz erişimi güvence altına almak amacıyla, 2 yeni içme suyu kuyusu açıldı. Sağlıklı içme suyunun her haneye ulaşması için Beyler Mahallesi’nde paket içme suyu arıtma tesisi yapılarak hizmete alındı. İZSU Genel Müdürlüğü’nün Seferihisar için projelendirdiği diğer 100 projeye yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.