İZMİR'DE 1 MİLYAR DOLARLIK DEV SATIŞ...AMERİKALI ŞİRKET ALDI

İZMİR'DE 1 MİLYAR DOLARLIK DEV SATIŞ...AMERİKALI ŞİRKET ALDI

İzmir'de 1 milyar dolarlık dev satış. Amerikalılar aldı

A+A-

İzmir'de 1 milyar dolarlık dev satış. Yeni Asır Gazetesi'nin Haber Müdürü Erhan Gülenç bugün köşesinden çok önemli bir yazıya imza attı. Gülenç, Tınaztepe Sağlık Grubu'nun, Balçova'daki 5 yıldızlı Encore Otel ve Ege Park Balçova Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu gökdeleni satın aldığını duyurdu. Erhan Gülenç satışı ise ABD menşeli şirketin yaptığını yazdı.

Gülenç'in yazısı şöyle:

' Bugün size, İzmir'de flaş bir satış haberini duyurmak istiyoruz. İzmirli ünlü iş insanı Mehmet Bektur'un başında bulunduğu Tınaztepe Sağlık Grubu, Balçova'da faaliyet gösteren ve bünyesinde 5 yıldızlı Encore Otel've Ege Park Balçova Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu gökdeleni satın aldı. Satışı ABD menşeili şirket yaptı. ABD'de yaşayan ünlü iş insanı Kasım Pırlant geçtiğimiz yıllarda burayı ve Ege Park Mavişehir AVM'yi satın almıştı. Ancak, bir süre sonra yaşanan mali problemler nedeniyle Ege Park Mavişehir ve Balçova'yı işleten şirketlerin bankalara olan borcu birikmişti. Bu borçları da ünlü iş insanı Mustafa Karabağlı'nın başında olduğu ve çok ortaklı Park Gayrimenkul şirketi bankalardan satın almıştı.

BEKTUR: SAĞLIK YATIRIMI
Park Gayrimenkul, bu iki AVM'deki işyerlerini de alacağına karşılık icradan satışa çıkartmıştı. Ancak AVM'lerin sahibi konumundaki merhum iş insanı Pırlant'ın damadı Savaş Er, iki şirketin borçlarını ABD'den gönderdiği para ile kapatmıştı.
Şimdi Balçova'daki çok katlı yapı ve altındaki AVM, Bektur tarafından satın alındı. Bektur ile görüştük. Burasının satın alma maliyetinin kendileri açısından 35 milyon doları (945 milyon lira) bulacağını ifade eden Bektur, burada sağlık alanında bir projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.
Bölgede bir sağlık kuruluşu ihtiyacı olduğunu belirten Bektur, burada otelin de içinde yer aldığı sağlık turizmi alanında bir proje üzerinde çalıştıklarını vurguladı.
Umarız İzmir için hayırlı olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.