İZMİR'DE 79.355 ÖĞRENCİYE YEMEK VERİLECEK

İZMİR'DE 79.355 ÖĞRENCİYE YEMEK VERİLECEK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 79.355 Öğrenciye Ücretsiz Yemek Hizmeti Verecek

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 1.8 milyon öğrencinin yararlandığı Ücretsiz Yemek uygulamasının 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaşmasına karar vermişti. İkinci dönemin başladığı 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren öncelikli olarak okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklar olmak üzere, kademeli olarak 5 milyon öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek verilmesi için Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ücretsiz yemek uygulaması için çalışmalarını tamamladı.

İzmir’de 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, 6 Şubat 2023 den itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek. Taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilerin devam ettiği ve pansiyonu bulunan okullardaki öğrenciler de söz konusu ücretsiz yemek imkânından yararlanacak. 6 Şubattan itibaren 837 merkezde 53.810 okul öncesi öğrencisi ücretsiz yemek yiyecek. Yapılan planlamalar ile taşımalı eğitim ve pansiyonu bulunan okullar ile birlikte 1166 okulda 79.355 öğrencinin bu hizmetten faydalanması sağlanacak.

Öğrencilerimizin her zaman yanındayız

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Ücretsiz Yemek Hizmeti kapsamında İzmir'de hassasiyetle sürdürülen çalışmaların tamamlandığını ifade etti. Yentür; “yarınlarımızın teminatı kıymetli evlatlarımızı geleceğe hazırlarken aynı zamanda İzmir’in dört bir yanında eğitim gören her öğrencinin aynı nitelikte ve kalitede eğitim almasını sağlamak üzere tüm imkânlarımızı seferber ettik” dedi. Sosyal, kültürel, sanatsal, akademik ve temel ihtiyaçlar konusunda öğrencilerin her zaman yanında olduklarının altını çizen Yentür, bu sürecin ücretsiz yemek hizmetiyle de destekleneceğini vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.