İZMİR'DE “BEAUJOLAİS NOUVEAU' GECESİ

İZMİR'DE “BEAUJOLAİS NOUVEAU' GECESİ

İzmir’de “Beaujolais Nouveau” gecesi

A+A-

Türk - Fransız Ticaret Derneği tarafından organize edilen Beaujolais Nouveau gecesi, İzmir’de kutlandı.
 
Fransa’da 60 yıldır, Türkiye’de 2001 yılından beri kutlanan, Türk ve Fransız şarap, peynir, şarküteri ve tatlılarının tadımının yapılması için organize edilen Beaujolais Nouveau gecesi ilgi gördü. Geceye İstanbul Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin ve Alman Başkonsolos Dr. Detlev Wolter olmak üzere bir çok davetli katıldı. 
 
İstanbul Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin, İzmir’in yüzyıllardan beri Türkiye-Fransa dostluğuna şahitlik etmesi kadar, ülkeler arasındaki ticaret ilişkileri bakımından da önemli bir şehir olduğunu söyledi. Başkonsolos Gauvin "Bu vesileyle Fransa İzmir Fahri Konsolosu Bernard Arkas’ı yeni görevi için kutluyor, bu görevi 20 seneden fazladır layıkıyla yerine getiren, Türk - Fransa dostluğuna katkıda bulunan çalışmaları için Zeliha Toprak’a da teşekkür ediyorum” dedi. 
 
DOSTLUK RANDEVUSU
İstanbul Türk - Fransız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Osman Ak, Türk - Fransız dostluğunun beş asrı geride bıraktığına dikkat çekti. Fransa İzmir Fahri Konsolosu Bernard Arkas da Fahri Konsolos sıfatıyla katıldığı ilk  “Beaujolais Nouveau” gecesi için heyecanlı olduğunu belirterek “Böyle bir geceye ev sahipliği yaptığımız için gururluyuz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.