İZMİR'DE KÖTÜ KOKU BAŞLADI..İZSU 'MEVSİMSEL' DEDİ

İZMİR'DE KÖTÜ KOKU BAŞLADI..İZSU 'MEVSİMSEL' DEDİ

Vatandaşlardan yoğun şikayet

A+A-

Havaların ısınmasıyla birlikte İzmir'de kötü koku kabusu yeniden başladı. İzmirlilerin yoğun şikayeti sonrası İZSU'dan düşündüren açıklama geldi. İZSU kötü kokuyu mevsime bağladı

İZSU Genel Müdürlüğü farklı noktalardaki koku sorununa ilişkin değerlendirme yaparken “mevsimsel şartların” altını çizdi.  Genel müdürlük ayrıca İzmir genelinde atıksu altyapısının mevcut olan “birleşik sistemli” halini ayrıştırma işleminin sürdüğünü belirtti. 

Dev bütçeli İZSU açıklamasında şöyle dedi:

“İzmir’de kentin bazı bölgelerinde çeşitli zamanlarda ortaya çıkan koku probleminin temelinde yatan sebeplerden biri birleşik sistem olarak çalışan atıksu altyapısının mevsimsel şartlardan etkilenmesi olarak tespit edildi. İZSU Genel Müdürlüğü bu sorunu ortadan kaldırmak için kent tarihinin en büyük altyapı yatırımını sürdürüyor. 3 yılda toplam 196 kilometre yağmur suyu hattının yapımını tamamladık. İmalatlarımız şu anda 378 milyon liralık yatırımla 11 noktada devam ediyor ve bu 11 imalat tamamlandığında 110 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı daha hizmete girmiş olacak. Bu süreçte kanal temizlikleri yoğunlaştırılacak, özellikle 185 İZSU Çağrı Merkezi üzerinden gelen tüm ihbarlar dikkate alınarak lokal müdahaleler en hızlı şekilde yapılacak. Ayrıca İzmir Körfezi’ne çıkışı olan ve merkez ilçelerde özellikle yaz mevsimi ile birlikte koku oluşumu şikayetlerine neden olan Meles, Manda ve Arap derelerinde gerekli temizlik çalışmaları rutin olarak yapılıyor. Ayrıca Körfez’den sirkülasyon pompaları vasıtası ile temiz su basılarak tekrar aynı sorunların yaşanmasının önüne geçiliyor”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.