İZMİR'DEN MARSİLYA'YA UZANAN DAYANIŞMA SERGİSİ

İZMİR'DEN MARSİLYA'YA UZANAN DAYANIŞMA SERGİSİ

Institut français İzmir, Türkiye ve Fransa’dan 21 sanatçıyı bir araya getiren “Sebil” sergisine ev sahipliği yapacak.

A+A-

Institut français İzmir, Türkiye ve Fransa’dan 21 sanatçıyı bir araya getiren “Sebil” sergisine ev sahipliği yapacak. Sergiden elde edilecek gelir depremzedelere umut olacak.

 

Institut français İzmir’de 7 Nisan saat 19.00'da kapılarını sanatseverlere açacak sergide sınırlı sayıda yer alacak eser baskıları, satışa sunulacak. 10 Mayıs'a kadar açık kalacak sergiden elde edilen gelir ise depremzedelere destek amacıyla bağışlanacak. Kolektif iyileşmeyi teşvik etmeyi amaçlayan sergide yer alacak baskı eserler, su ve sürdürülebilir yaşam pratikleri gibi konuları ele alacak. Aynı sergi, 1-7 Haziran tarihleri arasında da Marsilya Solarium Galeri’de olacak. Sergi, iki ülke arasında bir dayanışma ağı oluşturacak. 

 

Sebil sergisi uluslararası sanatçıların eserlerini ağırlayacak. Deniz Aktas, Sena Basöz, Selim Birsel, Carmen Bouyer, Cansu Çakar, Özgür Demirci, Gregoire Edouard, Nermin Er, Memed Erdener, Nazlı Gürlek Hodder, Soraya Hamlaoui, Suzanne Husky, Si Mohand Lamine Ikheteah, Pablo Grand Mourcel, Oubadah Nouktah, Clotilde Penet, Geoffroy Pithon, Laetitia Striffling, Nezaket Tekin, Ayça Telgeren ve Cans Yıldıran'ın eserleri sergide yer alacak. Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queirós, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını vurgulayarak “Gün birlik günü. Tüm sanatseverleri, destek olmak isteyen herkesi sergimize bekliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.