İZMİR'E BİR BÜYÜK TURİZM YATIRIMI DAHA GELİYOR

İZMİR'E BİR BÜYÜK TURİZM YATIRIMI DAHA GELİYOR

İzmir’e Bir Büyük Turizm Yatırımı Daha Geliyor

A+A-

 

Son yıllarda turizm sektörüne yönelik yatırımları ile dikkat çeken işadamı Ferhan Ademhan, İstanbul, Ankara, Mardin, Bolu’nun ardından İzmir ve Aydın’da yeni turizm yatırımlarına imza atacaklarını açıkladı.

 İzmir/Ege Medya Platformu Üyesi gazeteci yazarlar ile buluşmasında Turizm sektörüne yönelik yatırım ve değerlendirmelerde bulunana Ademhan, İstanbul, Ankara, Bolu’dan sonra İzmir ve Aydın’da önemli turizm yatırımlarına imza atacaklarını belirterek, İzmir’de Volley Oteli aldık, Şimdi yeni lokasyon bölgemiz ise Çeşme ve Kuşadası olacak. İlk aşamada Çeşme’de yeni yatırımla turizm sektörüne yeni bir otel daha kazandıracağız” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Meclis üyesi, İzmir Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, İzmir ve Ege Medya Platformu Üyesi gazeteci yazarlar ile bir araya geldi. Petrol ve Gıda yatırımlarından sonra Ademhan Group olarak turizm sektörüne yatırım yapmaya karar verdiklerini kaydeden işadamı Ferhan Ademhan medya sektöründe de yatırımlarını bulunduğunu belirterek, kendisinin bundan sonra turizm sektörü yatırımları ile ilgilendiğini açıkladı.

Turizm sektöründe kısa zamanda önemli yol aldıklarını vurgulayan işadamı Ferhan Ademhan, ‘Medya Platformu’ ile bu ikinci buluşmaları olduğunu kaydederek, İzmir ve Ege’yi konuşmak benim için ayrı bir öneme sahip. Çünkü biz de yatırımlarımızı ağırlıklı olarak bu bölgemizde gerçekleştireceğiz” dedi.

Turizm sektörüne kızı sayesinde girdiğini ifade eden Ademhan, bu sektörde olmaktan memnun olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

OTUZ YILDIR MUTLU OLMADIĞIM

 BİR SEKTÖRDEYMİŞİM

Hizmet sektöründe turizmden ilerlemeye karar verdik. Turizm sektöründe de güçlü adımlarla ilerliyoruz. “Otelcilik ile ilgili Mardin ve Foça’da girişimlerimiz oldu. 2015’e kadar petrol ve gıda işleri ile uğraşıyordum. Sonrasında bu işlerden emekli olma kararı verdim. Aslında turizm işine girme nedenim kızım oldu. Ben emekli olduktan sonra tüm işleri çocuklarıma bıraktım fakat sonrasında bir koşturma olmayınca emeklilik hayatının bana iyi gelmediğini fark ettim. Kızım da bana Otel kurma fikri ile gelince tamam dedik çalışmalarımıza araştırmalarımıza başladık.

İlk olarak İstanbul’da Hostel Otel yatırımı ile sektöre adım attık. Sonrasında Bolu’da Doğal Yaşam Oteli’ni turizm sektörüne kazandırdık.  Sonrasında kızım evlenmeye karar verince bu işlerde bana kaldı. Sonra baktım ki bu Otelcilik ve Turizm işi tam benlik bir iş. Çalıştıkça mutlu oluyorum ve sonrasında fark ettim ki otuz yıl aslında mutlu olmadığım bir iş yapmışım.

ATIL TESİSLERİ TURİZME KAZANDIRDIK

İstanbul ve Bolu’dan sonra turizm halkamıza Ankara’da King Oteli ekledik. Şimdi ise İzmir ve Ege’ye odaklandık. İzmir’de atıl durumda olan Volley Oteli alarak başlangıç yaptık. Büyük tadilatlardan sonra Volley Oteli bir yıl önce İzmir’e kazandırmış olduk. Bu konuda yaptığımız her girişim ve çalışmadan oldukça memnunuz. Volley Hotel üç markanın dört yıldızlı segment’i olarak İzmirlilere hizmet veriyor. 

Alsancak Gündoğdu  Meydanı’da yürüme mesafesinde olması nedeni ile çok tercih edilen bir konumda. 56 oda 112 yatak kapasiteli bir otel. Her otelimizde olduğu gibi buraya da ayrı bir özen gösterip farklı bir konsept tasarladık. ‘Next Gen’ konseptiyle, canlı ve modern tarzda tasarladık. Spor camiasına özel tasarım iki buçuk metrelik yataklar yaptırdık. Şimdi baktığınızda bu boyutlarda yatağa sahip olan çok fazla yer yok. Farkımızı her yaptığımız çalışmada göstermeye önem veriyoruz.”

Bolu, Ankara ve İzmir de turizm ile ilgili güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz. Atıl durumda olan otelleri geri ekonomiye ve sektöre kazandırmaya özen gösteriyoruz. Bununla ilgili İzmir ve çevresinde birkaç projemiz var. Doğada artı bir tahribata neden olmadan atıl durumda olan yerleri alarak kendi tarzımız ve anlayışımızla tekrardan sektöre kazandırıyoruz. Mesela Bolu’da bulunan Otelimizin konsepti de tamamen natural garden şeklinde. Turizmdeki atılımlarımızı hem en doğal şekilde hem de farklı tarz konseptle tasarlıyoruz.

ÇEŞME’DE YENİ BÜYÜK TURİZM YATIRIMI

İzmir’de Volley Otel’in dışında kentimizin ve ülkemizin önemli turizm lokasyonu haline gelen Çeşme’de yeni bir turizm yatırımı düşünüyoruz. Bu konuda çok önemli yol aldık. İzmir ve ülkemize burada da önemli bir tesisi turizmin ve ülkemizin hizmetine sunacağız. Bunun dışında Kuşadası içinde yine bir otel tesisi düşünüyoruz. İzmir ve Ege’ye ayrı bir önem veriyoruz. Bu bölge de otel yatırımlarımız devam edecek. Kısacası turizmde büyümeye devam edeceğiz.”  

İzmir/Ege Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, ülkemize, turizme kazandırdığı tesisler ve yatırımlar nedeniyle işadamı Ferhan Ademhan’a teşekkür etti. Medya platformu olarak ülkemizin kentimizin önde gelen işadamları ve sektörler ile bir araya geldiklerini kaydeden Kaplan, bugüne kadar 100’ü aşkın buluşma gerçekleştirdik. Siyasetçisinden, bakanlara, yerel yönetimler ve iş dünyasına kadar pek çok alanda toplumun tüm kesimleri ile bir araya geliyoruz. Sektörlerin nabzını tutuyoruz. Özellikle ülkemize yatırım yapan istihdam sağlayan iş dünyası, Medya Platformu olarak bizim öncelikli konumuz. Turizm sektörü de ülkemiz için vazgeçilmez bir yere sahiptir. Dolayısıyla bu alandaki yatırımları da çok önemsiyoruz” diye konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.