İZMİRLİLER KAÇIRMAYIN...ÜZÜLÜRSÜNÜZ...BAŞLADI...

İZMİRLİLER KAÇIRMAYIN...ÜZÜLÜRSÜNÜZ...BAŞLADI...

İzmir Kısa Film Festivali başladı

A+A-

 

 

20. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali başladı. Özel seçkilerle beraber 300’ün üzerinde filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluşturan festival, atölye çalışmaları ve söyleşilerle sinemaya dair çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin de desteklediği İzmir Kısa Film Festivali bugün (4 Kasım 2019) başladı. Bu yıl 20’inci kez düzenlenen festival, özel seçkilerle beraber 300’ün üzerinde filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluştururken; atölye çalışmaları ve söyleşilerle festival boyunca sinemaya dair etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmler, yönetmen Ömür Atay’ın başkanlığında değerlendirilecek. Altın Kedi Ödülleri ise, 9 Kasım Cumartesi günü yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Detaylı programa izmirkisafilm.org adresinden ulaşılabilir. 

Özel seçkiler

Filmler Fransız Kültür Merkezi başta olmak üzere, İzmir Sanat, Konak Sineması, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’nda ücretsiz gösterilecek. Ayrıca Almanya Deneysel Film Seçkisi, Tel Aviv Kısa Film Festivali Seçkisi, Macaristan ve Romanya seçkileri olmak üzere belirlenen özel film seçkileri de sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasının örnekleri panorama bölümünde yer alıyor.

Söyleşi ve atölye çalışmaları 

Jüri Başkanı Ömür Atay, jüri üyeleri Farah Zeynep Abdullah, Metin Akdülger ve Arda Yıldıran söyleşilerle İzmirli sevenleriyle bir araya gelecek. Ayrıca 7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Sinema Ekipmanları Fuarı ve atölyeler ile son teknolojiler kısa filmcilere sunulacak.

Jüride dünya yıldızları

Uluslararası kurmaca jüri başkanı Dresen Film Festivali direktörü Sylke Gottlebe. Jüri üyeleri arasında ise Hollywood yapımlarında yer almış başarılı Romen oyuncu Ana Ularu ve rol aldığı Game Of Thrones ve Yüksek Şatodaki Adam (The Man In The High Castle) gibi diziler ile ünlenen başarılı oyuncu Marc Rissmann da bulunuyor. Ünlü oyuncular Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yapılacak söyleşide üniversite öğrencileri ile buluşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.