KARŞIYAKA ARABADAN İNDİ, BİSİKLETE BİNDİ...!

KARŞIYAKA ARABADAN İNDİ, BİSİKLETE BİNDİ...!

Karşıyaka’da hareketli gün: “Otomobilsiz yaşam mümkün”

A+A-


Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında, dünya kentleri ile eş zamanlı olarak ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Organizasyon için trafiğe kapatılan Cemal Gürsel Caddesi’nde, başta bisiklet etkinlikleri olmak üzere, gün boyunca 30’a yakın aktivite gerçekleştirildi. Sürdürülebilir ulaşım seçeneklerine dikkat çekilen etkinliklerde, “Kentlerde otomobilsiz bir yaşam mümkün” mesajları verildi.

TUGAY DA PEDAL ÇEVİRDİ
Organizasyonda katılımcılar ile birlikte pedal çeviren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerimizi Büyükşehir Belediyemizin desteği ile gerçekleştiriyor, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Yürüyerek, bisikletle ya da toplu taşıma ile pek çok noktaya ulaşabilecek konumdayız. Ancak ne yazık ki araçlarla boğuluyoruz. 100 metrelik mesafeye bile arabayla gitme ihtiyacı duyuyoruz. Çevremiz, sağlığımız ve geleceğimiz için bu durumun değişmesi gerektiğine inanıyorum. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

SPOR, SANAT, EĞLENCE
Otomobilsiz Kent Günü için bir kısmı trafiğe kapatılan Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi’nde sabah başlayan etkinlikler, akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli bisiklet etkinlikleri, yoga, pilates ve zumba buluşmaları, bando korteji, piyano dinletileri, dans gösterileri, çocuklar için müzik ve tasarım atölyeleri, söyleşi, yarışma ve konser gibi aktivitelerle; spor, sanat ve eğlence bir araya getirildi. Organizasyona katılan Karşıyakalılar, hem farkındalık yaratan hem de keyifli bir gün geçirmelerini sağlayan etkinlikler için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.



 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.