KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE YUMRUKLAR 'TORPİL' İÇİN KONUŞMUŞ..GENEL MERKEZ DEVREDE...

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE YUMRUKLAR 'TORPİL' İÇİN KONUŞMUŞ..GENEL MERKEZ DEVREDE...

Makam katındaki kavga büyüyor...

A+A-

Karşıyaka Belediyesi'nde üstelik Karşıyaka Belediye Bakanı Cemil Tugay'ın makam katındaki yumruk yumruğa yaşanan kavganın detayları ortaya çıkmaya başladı. Aynı partiden iki üyenin yumruklamasının CHP'li Meclis üyesi Murat Öğüt'ün, güvenlik görevlisi arkadaşını büro personeli yapma talebi kabul edilmeyince belediyeyi birbirine kattığı öğrenildi. Öğüt'ün, torpil yapmayan Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın’ın odasını bastığı ve odasısındaki eyaları kırdığı iddia edildi.

Karşıyaka Belediyesi CHP'li iki meclis üyesinin kavga skandalıyla çalkalanıyor. İddiaya göre CHP Genel Merkezi'nin de tepkisini çeken olay şöyle gelişti:

Belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşı Mustafa Baydoğan'ı büro personeli yaptırmak isteyen Meclis üyesi Murat Öğüt, buna onay vermeyen Belediye Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Meclis üyesi Murat Aydın'ın odasını bastı. Aydın'ı Başkan Cemil Tugay'ın makamının da yer aldığı kattaki odasında bulamayan Öğüt, iddiaya göre odanın altını üstüne getirdi. Öğüt, Aydın'ın odasındaki eşyaları yere attı, telefon ve bilgisayarını da parçaladı.

GİRİŞİMDE BULUNDU
İddiaya göre CHP'li Belediye Meclis üyesi Murat Öğüt, belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşı Mustafa Baydoğan'ı büro personeli yaptırmak için belediyede girişimlerde bulundu. Bunun için Başkan Cemil Tugay'ın da sözlü onayını alan Öğüt, işlemi gerçekleştirmesi için geçtiğimiz Perşembe günü Belediye Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı bir diğer CHP'li Meclis üyesi Murat Aydın'ı telefonla aradı.

İSTEĞİ REDDEDİLİNCE...
Ancak telefonda 'hayır' cevabını alan Murat Öğüt, Aydın'ın makam odasını bastı. Cemil Tugay'ın makamının da bulunduğu kata gelen Öğüt, odasında bulamadığı Aydın'ın eşyalarını yere atıp tahrip etti. Odadaki telefon ve bilgisayarı da parçaladığı öne sürülen Öğüt'ün gelişigüzel fırlattığı masadaki kalemliğin ise, sekreter Başak Bozan'ın omuzuna isabet ettiği ve Bozan'ın yaralandığı ifade edildi. Öğüt'ün olay sırasında kendisini sakinleştirmek isteyenlere de tepki gösterdiği ifade edildi.

APAR TOPAR AÇIKLAMA YAPTILAR
Olayın ardından Başkan Cemil Tugay'ın taraflar ve personele olayın dışarıya sızmaması için baskı yaptığı iddia edildi. 

'MENFAAT KAVGASINDAN ÇALIŞMAYA SIRA GELMİYOR'
Belediyede yaşanan kavga ile ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, "Karşıyaka halkı, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Karşıyaka'da artık projeden, yatırımdan, çözümden bahsedilmesi lazım. Ama maalesef yöneticiler, işi gücü bıraktı kendilerine yakın isimleri kadroya geçirme derdine düştü. Liyakat, deneyim, bilgi hiçe sayılarak, menfaat kavgasına girildi. Kavga etmekten çalışmaya da proje üretmeye de sıra gelmiyor" diye konuştu. Öte yandan CHP Genel Merkezi'nin kavga ile ilgili bilgi istediği öğrenildi.

FATİH ŞENDİL

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.