KASAPOĞLU VE SAYGILI'DAN İZMİR MESAJLARI

KASAPOĞLU VE SAYGILI'DAN İZMİR MESAJLARI

Mehmet Kasapoğlu ve Bilal Saygılı'dan önemli İzmir açıklamaları

A+A-

Yerel seçim takvimine sayılı günler kala, siyasetin gündemi de hızlanıyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda bugün İzmir'in kurmaylarının katıldığı önemli bir toplantı yapıldı. Toplantıya önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın açıklamaları damga vurdu. Değerlendirme toplantısına Kasapoğlu ve Saygılı'nın yanı, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve İsmail Çiftçioğlu katıldı.

İNSANLIK İÇİN UTANÇ DURUMU VAR

Mehmet Kasapoğlu konuşmasına Gazze'de yaşanan katliam ile başladı. Kasapoğlu Gazze'de yaşanan soykırım ile ilgili çağrıda bulunarak “14 Mayıs itibarıyla İzmir milletvekili olarak sizlerle birlikteyiz. Bu süreçte pek çok şey yaşadık ve bugün açıkçası belki de bir geç kalmış buluşmayı gerçekleştiriyoruz. İzmir’imiz, ilçelerimiz ülkemiz için insanlık adına hepimizin sorumlulukları var. Mayıs itibarıyla faklı gündemlerden geçtik, genel bir değerlendirme yapacağım. İnsanlık için bir utanç durumu var Gazze’de. İki ayı geçkin zamandır tüm insanların gözleri önünde soykırım devam ediyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar… Gözü dönmüş bir zihniyet var. İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde sergilediği tutumun bir an önce son bulması temennimiz. Türkiye olarak bu noktada Cumhurbaşkanımız liderliğinde mazlumdan yana olan duruşumuzu ortaya koyduk. Bu katliamın son bulması için yaptırımlarla ilgili diplomasisi en gerekiyorsa çabalarımıza devam edeceğiz. Dünyanın her zamanki körlüğü sağırlığı maalesef vicdanımızı yaralıyor. Bu anlamda bir kez daha tüm insanlığı Gazze’de yaşananlar karşısında tavır ve irade koymaya davet ediyoruz” dedi.  

İZMİR'DE SIKINTILARI ÇÖZECEĞİZ

İzmir'i ve İzmirliyi hiç bir zaman yalnız bırakmadıklarını söyleyen Mehmet Kasapoğlu, 'İzmir’in kentsel dönüşümüyle, trafiğiyle, çevre faaliyetleriyle, gençliğiyle kültür sanat dünyasıyla sporuyla her bir alanıyla daha güçlü olması, sıkıntıların çözülmesi adına ilgili kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerine devam edeceğiz” dedi. 

Kasapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İki turlu çok önemli bir seçim gerçekleşti. Demokrasi kültürümüz açısında ülkemizin demokratik kazanımları açısında yepyeni bir süreç oldu. En şeffaf şekilde ve halkımızın yüksek teveccühü ile demokrasi şöleni havasında seçimleri tamamladı. Bizler İzmir siyasetinde aktif görev alan arkadaşınız olarak heyecan dolu bir kampanyayı gerçekleştirdik. Elbette farklı görüş ve düşünceler olacak. Ama demokraside son sözü millet söyler. Milletin kararı sandık sonucu hepimizin baş tavıdır. Halk kimi seçerse başımızın tacıdır dedik. Halkımızın bu anlamdaki tercihleri bizleri mutlu kıldık. Hedefimiz bu çıtayı yükseltmektir. Ortak aklı ortaya koymak ve bu mekanizmayı güçlendirmek hedefimiz. Miletlimizin mutluluğunu güçlendirmektir. Bu gayreti büyütme adına parlamentomuz ev Cumhurbaşkanlığı kabinemiz de en somut çabaları ortaya koyacaktır. İzmir Milletvekiliniz olarak kampanyada da ifade etmiştim; İzmir’in her bir tarafına olacağız, her bir vatandaşın derdine derman olmak için gayret göstereceğiz: İzmir’in sıkıntılarını çözmek için adımlar atacağız. Gerek halkımızla olan iletişimizi güçlenene diyaloğumuz bizleri mutlu kılıyor. İzmir’in layık olduğu şekilde el birliği ile çalışıyoruz. Çabalarımızı güçlendireceğiz. İzmir’in kentsel dönüşümüyle, trafiğiyle, çevre faaliyetleriyle, gençliğiyle kültür sanat dünyasıyla sporuyla her bir alanıyla daha güçlü olması, sıkıntıların çözülmesi adına ilgili kurum ve kuruluşlarıyla iş birliklerine devam edeceğiz” dedi. 
 

İZMİR MEDENİYETİN SEMBOLÜ

Konuşmasında İzmir'e övgülerde bulunan Bakan Kasapoğlu 'İzmir medeniyetin sembolü ve çok özel bir şehir' ifadelerini kullandı. Kasapoğlu, “Cumhuriyetimiz 100. Yılında ulaşımdan sağlığa, sağlıktan alt yapıya, ekonomiye, spora gençlik yatırımlarına kadar olan her alanda attığımız devasa adımlar var. Bundan sonra hepimize çok daha güçlü görevler düşmektedir. Çabalarını hızlandırması gerekmektedir. Yerel yönetim noktasında devrimlerle de bu süreçleri daha yukarıları taşamamak hepimiz için önemli bir aşama olacaktır. İzmir çok özel bir şehir, her şeyden önce bir medeniyetin sembolü. Demokrasini sembolü. Yerliliğin ve milliliğin şehridir İzmir. Ortaya koyduğunu üretim ve katma değerle hakikaten ülkeye öncülük eden bir şehir. Bu şehir, bu markayı güçlendirmek önemli bir misyon. Bu markayı güçlendirmek adına iletişim ve koordinasyonla bu süreçleri daha farklı noktalara taşımak. Laik olana çabayı yerel yönetimle taçlandırmak. Yerel yönetimiyle, merkezi yönetimiyle, tüm kurum kuruluşlarıyla ele ele vermiş, sinerjiyi ortaya koyan bir mantaliteyi güçlendirmek. İnanıyorum ki 31 Martta ki seçimlerde önemli bir başlangıç olsun. Demokrasinin kazandığı bir şölen olarak, kardeşlik içerisinde bu süreçleri yaşayalım. Bununla birlikte İzmir’i bir yerel yönetim mantalitesi açısından 30 ilçesiyle ve büyükşehriyle yerel yönetim devrimiyle yeni bir hizmet seferberliğine karıştıralım. Cumhur İttifakı olarak her zamankinden güçlü bir şekilde gayret göstereceğiz. Ben AK Parti teşkilatımızın da bu noktada gece gündüz olan gayretlerine şahidim. AK Parti de dinamizm önemlidir. Gerektiğinde bayrak değişimi gerçekleşir. İl bazlı tazelenmeyi gerçekleştirdi. Tüm kadroların el ele verdiği bir sürece tamamen hazır. Bu şöleni ana kademsiyle kadın gençlik kollarıyla, ilçeleri ve İzmirli hemşerilerimizle başarılı bir netçiyle, İzmir’in ve İzmir halkının kazandığı bir sonuçla taçlandıralım” diye konuştu. 
 

KARŞIYAKA STADI İÇİN KİMSENİN TEREDDÜTÜ OLMASIN

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı hakkında da açıklamalarda bulunan Mehmet Kasapoğlu, “Merkezi hükümet olarak İzmir’e kazandırdıklarımız İzmir tarihinde devrimdir. Ulaşımla, alt yapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla devrimdir. 3 ana stat var. Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı. 3’üne de hızlı bir şekilde başladık. Sonraki süreçleri biliyorsunuz. İkisi pürüzsüz şekilde bitti. Bu ülkede binlerce spor tesisi yaptık. Biz sürekli milletimizin hizmetindeyiz. Eser siyasetini sonuçlarını spor yatırımlarında da görüyoruz. Karşıyaka stadı eğer mahkemeyle, çabalarla durdurmasıyla bugün İzmir’in hizmetindeydi. Tıpkı diğer 2 stat gibi. Bir ara biz yapalım dediler, buyurun dedik, hala bekliyoruz. Onu da yapmak elbette bize nasip olur. Kimsenin tereddüttü olmasın” şeklinde konuştu. 

YAPICI OLMAYAN TAVIR VAR

AK Parti İzmir İl Teşkilatı içerisinde İzmir'e nasıl hizmet ederiz anlayışının olduğunu belirten Mehmet Kasapoğlu partisi içerisinde de çok liyakatlı partili olduğunu vurguladı. Kasapoğlu konuşmasına şöyle devam etti

'  “Sel ve son genlerde yaşananalar… Yerel yönetimlerden kaynaklı büyük bir durum var. Alt yapıda da var. Bunalın sonuçlarını görüyoruz. Her zaman ki maksat gibi istemezük, yaptırmayız anlayışını görüyoruz. Yapıcı olmayan tavrı görüyoruz. Sadece karşı olmak için üretken olmayan bir zihniyeti görüyoruz. Yaşananların arkasındaki temel sorun; üretmeye, değişime, yeniliğe karşı bir duruştur. Değişim diyorlar ama onu da görüyoruz. Bir yerel yönetim devri gerekiyor. AK Parti her seçimde lider olarak çıkmış bir parti. Buradan hakikatle hiçbir teorinin bugüne kadar hesap edemediği bir başarı var. Bir demokrasi zaferi var. Elbette bir liderlik efsanesi var. Yine 31 Martta AK Parti yine aynı heyecanla yolunu yürüyor. 81 ilde ve ilçelerde seçim ilgili çalışmalar var İzmir bunların en önde gelenlerden biri. Halkın teveccühünü önceleyen bir bakış açısı var. Ortak akıl neticesinde çok güzel bir mekanizma işliyor. 3 hafta önce bir temayül gerçekleşti. Orada da büyük heyecan vardır. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir toplantı oldu ve İzmir’deki tüm arkadaşlarımızın fikirleri alındı. Elbette kişiler önemlidir, heyecanı, vizyonu önemlidir. AK Parti bu noktada İzmir’i, ilçelerini yönetecek pek çok liyakatli isme sahiptir. Aday olacak pek çok güçlü arkadaşımız var ve inanıyorum ki en layıkları İzmir ile buluşturacağız” şeklinde konuştu. 

SAYGILI'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise sözüne bir halk deyimiyle başladı. Saygılı, ‘Gelin kalktı, köyü yaktı’ tabiriyle sözlerine başlayan Saygılı, “Anadolu’da; ‘Gelin kalktı, köyü yaktı.’ diye bir tabir vardır. Kayın babasına bir bardak su vermek için ayağa kalkan gelin, bir elini vurmuş süt kovasını devirmiş, bir ayağını kaldırmış yağ tulumu devrilmiş. Arkasına dönmüş, gaz lambasını yere düşürmüş. Ev de yanmış, köy de yanmış… CHP;  İzmir’de belediyecilik yapacağım diye 25 yıldır o koltukta… Son 5 yılda ise ne idarecilik yapabildiler ne de İzmir için bir çivi çaktılar. Belediyeyi batırdılar, İzmir’i yaktılar. Bütçede buhar oldu; verdikleri sözler de… Elle tutulmayacak işler için şölenler yapmaktan öteye geçemediler. Sütü de devirdiler, evi de köyü de yaktılar, beceriksizlikleri boylarını aşıp başları sıkıştıkça da ‘çelme taktılar’ demekten de utanmadılar” dedi. 


SÖZ VERDİK TUTTUK DİYORLAR

CHP’nin sadece laf ebeliği yaptığını ifade eden Saygılı, ““Söz verdik, tuttuk” diyorlar; balık bile tutamazlar! 5 yıldır; ‘Konuşmayın harekete geçin; Söz verdiniz madem, yapın! Anlatmayın gösterin.’ diyoruz. Ortada sadece laf kalabalığı, laf ebeliği; İzmir’in sokaklarında ise rengârenk reklam panolarından başka hiçbir şey yok. Belediye binasının yerinde yeller esiyor; onların başında kavak yelleri! Yeni belediye binası muamma, kentsel dönüşüm muamma;  Körfez temizliği, Buca Metrosu, Karşıyaka Stadı, Buca-Otogar Yolu muamma… Derelerin ıslahı, kanalizasyon yağmur suyu hatları muamma… Tarım kooperatifleri muamma… Bütçede kocaman bir kara delik… Belediye Şirketleri kim kime dum duma… Yollar, caddeler mayın tarlası… Tek marifetleri; yağmur yağdığında ‘İzmir Gölü’nde kayıklı ulaşım seferleri!  Sorsak; yurt dışından basın açıklaması yapıp ‘ turistik gezi’ derler” diye konuştu. 


“BİZDE PİLAVDAN DÖNEN OLMAZ, SÖZÜMÜZ, NAMUSTUR”

CHP belediyeciliğinin mezun olup diploma alamayacak kadar çok sınıfta kaldığını söyleyen Saygılı, “İzmir’i bu girdaptan kurtarmaya kararlıyız! CHP’nin elinde enkaza dönüşen; giderek aşağıya çektikleri İzmir’i bu girdaptan kurtarmaya hazırız. Yeter ki; İzmir halkı bu kez ‘hizmet’ desin; ‘icraat’ desin… Yeter ki; yaşadıkları şehrin geleceğini çalan bu belediyeciliğe, bu işbilmezliğe ‘dur’ desin.  Biz hazırız; söz nasıl tutulur göstermeye; körfezde nasıl yüzülür, kentsel dönüşüm nasıl yapılır göstermeye… Alt yapısıyla, ulaşımıyla, sosyal donatı alanlarıyla, doğasıyla, üretimiyle, insanlarıyla bir şehir nasıl olur göstermeye hazırız! Bu kez İzmirlilerin sandığa gidip bu sıfır icraat karşısında; gün gün gerilettikleri İzmir fotoğrafı karşısında ‘otur sıfır’ diyerek tepkisini göstermesini bekliyoruz… CHP belediyeciliği; mezun olup diploma alamayacak kadar çok sınıfta kalmıştır. Uzaklara gitmeyin… AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın İzmir’in yerel idaresinde olduğu ilçelerimize dönüp bakınız… Belediye başkanlarının başarılarına; değişen ve gelişen kentsel dokuya bakınız… Ne mi göreceksiniz?  Kent hayatını, gündelik hayatı, sosyal hayatı kolaylaştıran, geleceği öngörerek adımlar atan hizmet anlayışını, başladığı işi bitiren icraat belediyeciliğini, yapılan yatırımları; belediye ile halk arasındaki güven ve uyumu göreceksiniz… Bu tabloyu İzmir Büyükşehir’de, 30 ilçede de hayata geçirmeyi hedefliyoruz… Yeter ki; İzmirliler, bizi bu yolda yetkilendirsin. Bizde pilavdan dönen olmaz, sözümüz, namustur” dedi. 

“İZMİR'DE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİMİZİ İNANIYORUM”

Saygılı, yerel seçimlerde büyük bir başaralı elde edeceklerini ifade ederek, “Şehirlerimizin kaderini belirleyecek olan bu önemli süreçte, birlik ve beraberlik içinde, yüksek bir motivasyonla hareket ederek büyük bir başarı elde etme azmimizle dolup taşıyoruz. Her bir teşkilat mensubumuz, bu kutlu yolda hemşehrilerimizin taleplerini ve beklentilerini en iyi şekilde anlamak için gayret sarf etti. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, teşkilatımız hazır, motivasyonumuz yüksek ve hizmet odaklı adaylarımızla birlikte bu seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğimize olan inancımız tamdır. Hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle milletimizin gönlünde taht kurmuş bir hizmet anlayışıyla İzmir'de büyük başarılar elde edeceğimizi inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.