Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu!

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda flaş açıklamalarda bulundu.

İŞTE Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bazı satır başları;

"Esnaf kardeşim hayatından memnun mu? Esnaf kardeşlerime biraz sitem ediyorum kimse kusura bakmasın. Esnaf kardeşim "geçinemiyorum" diyor, "zam üstüne zam geliyor" diyor, "zarar ediyorum" diyor. Diyor da bunları yapan kim? Senin oy verdiğin siyasi partinin lideri yaptı. Sen onlara ders verdiğin gün bu sorunlar bitecektir.

Yönetimi bize teslim edin, göreceksiniz Türkiye nasıl yönetiliyor. İşsizlik nasıl bitiyor, her eve nasıl huzur geliyor, göreceksiniz yandaşlar nasıl kaçacak... Biz bunların hepsini yapacağız.

KILIÇDAROĞLU: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLAYACAĞIM

Devlette liyakat kalmadı, her şeye 1 kişi karar veriyor. Esnafın, çiftçinin derdini dinleyen yok. Sarayda herkesin işi tamam, birden fazla maaş alıyorlar. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum; Önümüzdeki hafta size Saray'ın nasıl Türkiye Cumhuriyeti'ni arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda açıklayacağım size 1 hafta sonra, göreceksiniz.

ENFLASYON TEPKİSİ

Enflasyon yüzde 9'muş... Zam üstüne zam geldi ama enflasyonumuz yüzde 9. Beyaz peynirin kilosuna 1 yılda yüzde 61 zam geldi. Domates yüzde 40 zamlandı. Ama enflasyonumuz Saray'a göre yüzde 9. Daha dün köprülere zam geldi. "Ben bunu söylüyorum yerseniz" diyor. Ama millet bunu yemeyecek, önümüzdeki seçimlerde gereken dersi verecek.

Fabrikalar kapanıyor, neden? Dışarıdan nohut getiriyoruz, neden? Hepimizin sorması lazım. Bu kardeşinize yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz diyordu... Türkiye uçacak diyordu... Doğru Türkiye uçtu, yokuş aşağı uçtu. Yetkiyi aldın, Saray şaha kalktı, orada bir sorun yok. 82 milyonun nefesi kokuyor açlıktan.

Paralar yandaşa gidiyor. Türkiye Varlık Fonu'nu kurdular. Emekliler için mi, çiftçiler için mi? Hayır. Yandaşlar için kurdular. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 2 KRİTİK SORU

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir vakıf kurdunuz. 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için para topluyoruz dediniz. 100 milyon dolar civarında para toplandı. Bu paraya nereye gitti? Parayı kime verdiniz?

Tank Palet fabrikasının obüs toplarının üretildiği bölümünü BMC şirketine verdiler. 28 Aralık 2018 gününde, ihalesiz 2 yıl süreyle verdiler. Niçin? Ne yapılacak 2 yıl? Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi vatana ihanettir. 

SURİYE KONUSU

En başından söyledik, Ortadoğu bataklığına girmeyin dedik. Ortadoğu ile kavga etmenin mantığı yok dedik. Emperyal güçlerin neden oyuncağı oluyoruz? Neden ABD ile Rusya arasında sürekli gidip geliyoruz. İkisinden de ayrı ayrı talimat alan bir Saray devletine dönüştük. En ağır hakaretlere maruz kalıyoruz. Koşa koşa hala Amerika'ya gidiyorlar bir fotoğraf için. 

24 saat içinde Şam'da namaz kılacağım diyordu. Buyur kıl bakalım... Akılla, mantıkla değil, birilerinin gazıyla gidersen seni Ortadoğu bataklığına böyle sokarlar.

"SARAY SİLAH GÖNDERDİ, BİZ MİLLETVEKİLİ GÖNDERDİK"

Suriye politikalarından kim kârlı çıktı? Amerika kârlı çıktı. Rusya kârlı çıktı. Biz zararlı çıktık. En büyük zararı da Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz gördü.

İktidar silah gönderdi, biz milletvekili gönderdik barış olsun diye. CHP olarak Arap Baharı Konferansı düzenledik. Barışı nasıl sağlayabiliriz diye bir uluslararası konferans düzenledik."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.