KRUVAZİYER GEMİLERİ İZMİR'DEN KAÇIYOR...ŞOK İPTALLER...

KRUVAZİYER GEMİLERİ İZMİR'DEN KAÇIYOR...ŞOK İPTALLER...

ÜNLÜ ŞİRKETLER REZERVASYONLARINI İPTAL EDİYOR

A+A-

Liman kenti İzmir'in kruvaziyer turizmi hayalleri de yerel yöneticilerin ve siyasilerin boş söylemlerinden öteye geçemedi. 2023 yılında İzmir'e turist getirmesi beklenen iki önemli şirket daha İzmir rotalarını seyirden çıkararak iptal etti. Geçen ayda ünlü Costa Kruvaziyer Şirketi Venezia adlı büyük yolcu gemisinin İzmir seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu.

FORTUNA 2023 YILI 17 SEFERİNİ BİRDEN İPTAL ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ' İzmir'i kruvaziyer gemilerinin vazgeçilmez limanı yapacağım' sözü hayal oldu. 2023 yılında İzmir'e sefer yapıp turist getirecek büyük şirketler rezervasyonlarını ard arda iptal etmeye başladı. Geçen ay Costa Şirketi seferlerini iptal ederken bu ayda yine kruvaziyer turizmin dev şirketlerinden Fortuna, İzmir'e 2023 yılında yapacağı seferleri iptal ettiğini duyurdu. Öte yandan MSC şirketi de üç gemisini Türkiye rotasında İzmir'de değil Kuşadası Limanı'nda demirleyeceğini ve turistleri Kuşadası'na indireceğini açıkladı. 

İZMİR LİMANININ SAHİBİ YOK

Konu hakkında bilgi aldığımız İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizm Derneği de ünlü şirketlerin İzmir rezervasyonlarını iptal ettiklerini doğruladı. Dernek yöneticileri yaptıkları açıklamada '  2023 yılında İzmir limanına gelmesi ihtimal, ayda bir iki rezervasyon yaptıran ufak geminin dışında ki onlar da her an rezervasyonlarını iptal edebilirler, hiç gemi kalmamıştır. Önümüzde ki sene MSC nin üç adet Kruvaziyer gemisini Kuşadası Limanına getirme kararının ardından, MSC lerin de İzmir limanıyla ilgili herhangi bir planı kalmamıştır. Bunun olacağı zaten belliydi. Çünkü devamlı söylediğimiz gibi İzmir Limanının sahibi yok. Sadece yapılanlar hayal ürünü söylemlerden ibaret. 

KASIM VE OCAK AYI REZERVASYON AYLARI

Kasım ayından başlayarak OcaK ayına kadar , tüm dünyada kruvaziyer şirketlerinin destinasyonlarını belirlediği bir döneme girilmiştir. Bu zaman aralığında İzmir’den bir atak olmazsa ki böyle bir çaba ve gaye yoktur, İzmir limanına kruvaziyer gemilerin gelmesini beklemek hayalperestlik olur. İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizm Derneği olarak söylediklerimiz dinlenmedi. Uyarılarımız ve önerilerimiz dikkate alınmadı. Ama önümüzde ki sene bunun acısını çekecek İzmir, esnaf ve turizm paydaşları olacaktır. Bizler öncelikle yurt dışı fuarlara katılımın şart olduğu ve bu fuarlara hazırlanarak gidilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Gemi firmalarından randevu alınarak, sunum yapılması lazım dedik. İzmir’e gemilerin neden gelmesi gerektiğinin anlatılması gerekir dedik. Limanın ve şehrin avantajlarından bahsedilmesi gerekir dedik.

YETKİLİLER MALAGA'YA MİAMİ'YE TURİSTİK GEZİLER YAPTI

Yapıldı mı? Hayır!  Bunun yerine Miami'ye ve Malaga’ya turistik geziler yapıldı. İzmir’in tanıtımına hiçbir bütçe ve çaba sarfedilmedi. İzmir’den hala Efes, Meryem Ana tanıtımlarıyla kataloglar, broşürler, filmler hazırlatılması müsaade ettiler. İzmir’e bir hikaye yaratamadılar. Maalesef yerel yönetimlerin bu umarsız tutumuna İzmir Valiliği de ortak oldu. Tüm çabalarımızla, İZKA ya hazırladığımız raporumuzu bile okumadılar. Bizi toplantılarına bile davet etmediler ki İzmir Valiliğinde yapılan, kruvaziyer toplantılarını bizlerin isteği ile yapmalarına rağmen. Çok üzülerek söylüyoruz ama kruvaziyer turizmi adına 2023 den kimse bir şey beklemesin İzmir için.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.