MEHMETÇİĞE HAKARET EDEN TANRIKULU'NA DESTEK ATATÜRK'E FAŞİST DİYEN CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ  TAŞKIN'DAN GELDİ

MEHMETÇİĞE HAKARET EDEN TANRIKULU'NA DESTEK ATATÜRK'E FAŞİST DİYEN CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TAŞKIN'DAN GELDİ

Mehmetçiğe hakaret eden CHP'li Tanrıkulu'na destek Atatürk'e 'Faşist' diyen CHP İzmir Milletvekili Taşkın'dan geldi

A+A-

Mehmetçiğe hakaret eden CHP'li Tanrıkulu'na destek Atatürk'e 'Faşist' diyen CHP İzmir Milletvekili Taşkın'dan geldi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında canlı yayında sarf ettiği "15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu... Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi"  sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. 

CHP İzmir Milletvekili Taşkın, sosyal medya platformu X üzerinden Tanrıkulu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar.'"

PARTİ İÇİNDEN İLK DESTEK TAŞKIN'DAN GELDİ
Parti içinden ilk açıklama CHP Parti Sözcüsü Faik Öztraktan gelmiş; Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" demişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu da "TSK gözbebeğimizdir" açıklaması yapmıştı. Böylelikle parti içinden Tanrıkulu'na ilk destek Taşkın'dan gelmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.