MENEMEN BELEDİYESİ'NDE 30 AĞUSTOS KONSERİ

MENEMEN BELEDİYESİ'NDE 30 AĞUSTOS KONSERİ

Menemen Belediyesi'nden konserlere devam. 30 Ağustos konserle kutlandı

A+A-

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü Menemen’de coşkuyla kutlandı. Menemen’in cadde ve sokakları kırmızı beyaza büründü. Menemen Belediyesi, filosuna kattığı 100 yeni araç ile Zafer Konvoyu düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici konserleri de vatandaşları mest etti. Konser öncesi 30 Ağustos’un önemine değinen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. Bu vatana dün de sahip çıktık, bugün de çıkıyoruz, yarın da çıkacağız. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi. Sanatçıları vatandaşların arasına eşi Filiz Pehlivan ile birlikte izleyen Aydın Pehlivan’ın eşiyle dansı da büyük alkış aldı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de törenlerle kutlandı. Büyük Zafer’in coşkusu sabah Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelen koyma töreni ile başladı. Törene İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri, gaziler, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Protokolün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Menemen Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Caddesi’nde bando eşliğinde kutlama ve geçit töreni düzenlendi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Protokol daha sonra Yıldız Tepe'deki Kubilay Şehitliği’ne geçti. Okunan duaların ardından şehit kabirlerine karanfil bıraktı. 

100 ARAÇLA ZAFER KONVOYU

Törenin ardından, Menemen Belediyesi’nin 150 milyon lira bedelle satın aldığı 100 yeni araç, ilçede ‘zafer turu’ attı. Her mahalleyi gezen ve araçların önlerine Türk bayrağı asılı olan konvoya Menemenliler de alkışlarıyla destek verdi. 

PEHLİVAN: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Büyük Zafer’in 101. yıl dönümü kutlamaları akşam Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konserlerle devam etti. Konser öncesi meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Şanlı milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. ‘Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. Bu yüzden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak, sadece bir tarihi olayı anmak değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık aşkını, azmini ve vatan sevgisini bir kez daha hatırlamak demektir. Bu destansı zaferle birlikte, ortak mirasımız olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmış oldu. Bizler tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi yine aynı birlik ve beraberlik duygularımızla, yan yana, omuz omuza Menemen dayanışması ve duyarlılığı ile çalışmaya dün olduğu gibi bugün de, yarın da var gücümüzle devam edeceğiz. Ben bu vesile ile bize bu muhteşem zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı. Pehlivan’ın konuşması ile gökyüzü havai fişeklerle aydınlandı.

KLARNETİYLE BÜYÜLEDİ

Konuşmanın ardından sahneye ilk olarak klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici çıktı. Klarneti ve orkestrası ile dinleyenleri mest eden Şenlendirici, “Bir Bergamalı kardeşiniz olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Menemen’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi. 

Daha sonra sahneye çıkan arabesk müziğin ünlü ismi Hakan Altun, seslendirdiği birbirinden güzel aşk şarkılarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Başkan Vekili Pehlivan, Hakan Altun’un şarkılarına eşi Filiz Pehlivan ile dans ederek eşlik etti. Gecenin sonunda sanatçılara hediye takdim eden Pehlivan, “30 Ağustos coşkumuza renk katan kıymetli sanatçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.