SEÇİMİN GALİBİ ERDOĞAN

SEÇİMİN GALİBİ ERDOĞAN

SEÇİMİN GALİBİ ERDOĞAN

A+A-

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek için dün sandık başına gitti. Yüzde 86.3 gibi rekor bir katılımla gerçekleşen seçimlerde oyların yüzde 49.6'sını alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi önde bitirdi. 1 milyon 700 bin yurt dışı oyunun sayımıyla birlikte Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'yi aşabileceği belirtildi. Ancak salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalacak. Erdoğan, İstanbul'da oyunu kullanmasının ardından dün öğle saatlerinde Ankara'ya gelerek seçim sonuçlarını Beştepe'de takip etti. AK Parti'de de oy verme saatinin bitmesinin ardından seçim sonuçlarını takip etmek üzere partililer Genel Merkez'e akın etti.

ALANI DOLDURDULAR
Ellerinde Türk bayrakları ile alanı dolduran partililer Recep Tayyip Erdoğan sloganları attı. Dombra şarkısının yanı sıra AK Parti'nin seçim müzikleri hep bir ağızdan coşku ile söylendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarının yanı sıra, genel başkan yardımcıları, bazı MYK ve MKYK üyeleri, milletvekili adayları, eski milletvekilleri ve parti üyeleri aileleriyle beraber Genel Merkez'e geldi.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin sayımlar devam ederken sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, mesajında şunları ifade etti: "14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye'mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır. Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum."

2 MİLYON KİŞİ SAHADA ÇALIŞTI
AK Parti, seçim için sahada yaklaşık 2 milyon kişi görevlendirdi. Yine, AK Parti bu seçimde ilk kez itiraz ve şikayet sistemini devreye aldı. Genel Merkez'den sandıklarda yapılan tüm itirazlar da anlık takip edildi. AK Parti Genel Merkezi'nin önünde televizyon muhabirleri için bir alan ayrılırken, yabancı basın da seçim sonuçlarını takip etti.

Kaynak: Yeni Asır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.