SEFERİHİSAR BELEDİYESİ EMEKÇİLERE 3 AYDIR MAAŞ VERMİYOR..EMEKÇİ İZMİR'E YÜRÜYECEK..

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ EMEKÇİLERE 3 AYDIR MAAŞ VERMİYOR..EMEKÇİ İZMİR'E YÜRÜYECEK..

Seferihisar Belediyesi borçları nedeniyle çalışanlarına üç aydır maaş ödeyemiyor..

A+A-

Seferihisar Belediyesinde maaş krizi büyüdü. İşçiler ve düz memurların 3 aydır maaşlarını alamadıklarını bildirildi.  Belediye üst yönetiminin maaş krizinden etkilenmediği aktaran bir Seferihisar Belediyesi işçisi, başkan yardımcılarının, müdürlerin krizden etkilenmediklerini, maaşlarının bankaya günü gününe yattığını öne sürdü. İşi, memur İzmir'e yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.

Belediye işçisi, Özcan Yavaş'ın (Mayki) sendika temsilcisi seçimlerinde işçilere "Beni seçin, haklarınızı sonuna kadar savunacağım. Bundan sonra maaşlarınızı gününde alacaksınız" sözünü verdiğini hatırlatarak, Yavaş'ı verdiği sözü tutmaya davet etti.

3 Aydır maaş alamadıklarını, mağdur olduklarını akataran işçi, "Bu nasıl sosyal demokrat belediyecilik? Maaşların ne zaman ödeneceğini ne açıklıyorlar ne de bizleri karşılarına alıp, muhatap sayıyorlar. Ama, maaş krizi belediye başkanlarına, müdürlere vurmuyor. Kriz düz memurlara, işçilere vuruyor. 3 Aydır maaşlarımız ödenmiyor. Sendika temsilcisi ortalıklarda yok. Ama, seçilirken maaşlarımızın zamanında ödeneceğine söz vermişti. Kime güveneceğimizi şaşırdık. Esnaftan veresiye alışveriş yapacak yüzümüz kalmadı. Çünkü, ne zaman maaş alıp ödeyeceğimiz belli değil" dedi.

Önceki gün Doğanbey şantiyesinde sendikacılarla işçilerin bir araya geldikleri, işçilerin sendika temsilcisi Özcan Yavaş'ı ve sendika şube başkanını ciddiye almadıkları bildirdiler. İşçiler rutin işlerine devam ettiKleri belirtildi. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.