Aydın'da Korkutan Orman Yangını

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin ve vatandaşların yoğun müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

Yangın, dün saat 11.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İhbarın ardından bölgeye 9 arazöz ve çok sayıda su tankeri bölgeye sevk edildi.

Orman yangın söndürme ekiplerine, mahalle sakinleri de kendi su tankerleriyle destek verdi.

Havadan ve karadan yürütülen hummalı çalışma meyvesini verdi. Alevler yaklaşık 1 saatlik zorlu bir çabanın ardından tamamen söndürüldü.

Hasarın Boyutu Belli Oldu

Yapılan ilk incelemelere göre; yangında toplam 7 dekar karaçam ormanı zarar gördü. Yetkililer, yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Bölgede soğutma çalışmaları tamamlanırken, yangının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesi derin bir nefes aldırdı.

Türkiye Haberleri

İletişim Başkanlığı'ndan orman yangınları açıklaması
YKS SONUÇLAR AÇIKLANDI | YKS birincileri belli oldu
Ahbap Derneğine yönelik soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı
LGS sonuçları açıklandı
YKS'de bir soru iptal edildi, bir sorunun da yanıtı değişti