Bakan Şimşek’ten piyasa açılışı öncesi yatırımcılara mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "Fon yatırımcılarının meşru haklarını gözetiyoruz, piyasanın ihtiyaç duyduğu likidite olmak üzere gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Bakan Şimşek, fon gelişmelerinin ardından piyasa açılışı öncesi sosyal medya platformu X üzerinden açıklamada bulundu.

Piyasa bozucu işlemlere ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini belirten Şimşek, bu faaliyetlerle ilgisi bulunmayan kişi ve şirketlere yönelik herhangi bir işlem yapılmayacağını açıkladı.

Şimşek, ilgili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Reel sektörümüzün yatırım, istihdam, üretim ve ihracat kapasitesini korumak önceliğimizdir.

Piyasa bozucu işlemlere karışanlara yönelik hukuki süreç devam etmekte olup bu faaliyetlerle ilgisi bulunmayan kişi ve şirketlere yönelik herhangi bir işlem yapılmayacaktır.

Adalet Bakanlığımız ile koordinasyon içinde fon yatırımcılarımızın meşru haklarını gözetiyoruz.

"Gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz"

Gelişmelerin finansal sisteme ve reel ekonomiye olumsuz yansımaması için başta piyasanın ihtiyaç duyduğu likidite olmak üzere gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz.

Kamuoyunun, süreçle ilgili yetkili kurumlarımızın açıklamalarını takip etmesi önem taşımaktadır.”

Ekonomi Haberleri

FON SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR
Ticaret Bakanı Bolat, 4. Türk-Amerikan İş Dünyası Buluşması'nda..
KURUL KARARLARI RESMİ GAZETE'DE..
Evde bakım ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı
TEBLİĞLER RESMİ GAZETE'DE..