BUCALILAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Bucalılar, oruçlarını Buca Belediyesi'nin kurduğu iftar çadırında dualar eşliğinde açtı.

Geleneksel Ramazan ruhunu ilçede yaşatan Buca Belediyesi, ilk iftar sofrasında yüzlerce vatandaşı ağırladı.

Özmen Caddesi’nde bulunan Buca Çarşı Amfi Tiyatro alanında kurulan iftar yemeği öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ramazan ayının tüm insanlık alemi için hayırlar getirmesini dileyerek, "Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Bu mübarek günde edilen dualar, tutulan oruçlar kabul olsun" diye konuştu.

HER GÜN AYNI  NOKTADA İFTAR VERİLECEK!

Dayanışmanın ve paylaşmanın kenti Buca'da Ramazan ruhunu yaşatmaya kararlı olduklarını belirten Başkan Görkem Duman şunları söyledi:

“Burada sizlerle, yani komşularımla dayanışma ve kardeşlik ruhuyla buluşmak, aynı ekmeği paylaşmak benim için büyük bir onur. Ramazan boyunca her gün bu noktada soframızı kurarak, birlik ve beraberlik içinde olmayı sürdüreceğiz. Bu mübarek ay, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma duygularının hayat bulduğu; insanlar arasındaki bağların güçlendiği bir ay. İşte bu yüzden Ramazan’ı, gönül zenginliğimizin yansıması olarak görmekteyiz.”

Buca Belediyesi Ramazan gelenekleri çerçevesinde iftar alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. İftar yemeği boyunca sanatçılar tarafından ilahiler okunurken semazenlerin tasavvuf müziği eşliğinde gerçekleştirdiği gösteri vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Programda kentin çocukları da unutulmadı. Minikler için geleneksel gölge oyunu Hacivat ve Karagöz sergilendi.

Türkiye Haberleri

"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında inceleme başlatıldı
Gülistan Doku soruşturmasında 4 zanlı daha tutuklandı
Okullar bugün açıldı! 17 Milyon öğrenciye yeni dönem başladı
Okullarda "Uyum Haftası" heyecanı
Ankara'da otluk alanda YANGIN çıktı!