TORBALI'DA SANAT DOLU GÜNLER BAŞLADI

TORBALI'DA SANAT DOLU GÜNLER BAŞLADI

Metropolis Tiyatro Festivali başladı

A+A-

 

 

Metropolis Antik Kentinde binlerce yıl önce yapılan sanat etkinlikleri, bu yıl ikincisi düzenlenen Metropolis Tiyatro Festivali ile yeniden hayat buluyor. Usta sanatçıların katılımı ile 25-29 Mayıs tarihi arasında yapılacak olan festival kortej yürüyüşü ile başladı. Akşam saat 21.00'de Metropolis Antik Kentinde Kybele isimli oyun sahnelendi. Toplamda 4 gün sürecek olan festival dün saat 17:00’da eski Torbalı Belediye Meydanı’nda canlı heykel gösterisiyle başladı. Gösterinin hemen ardından Cemali Tuncer Caddesi’nde Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, ünlü sanatçılar Zihni Göktay, Salih Kalyon ve Murat Atak ile tiyatro ekipleri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kortej yürüyüşü Engelsiz Yaşam Parkı’nda sona ererken, alanda Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve ünlü oyuncular Zihni Göktay, Salih Kalyon ve Murat Atak konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Torbalı Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile Özbekistan Devlet Çocuk Tiyatrosu iki özel gösteriye imza attı.

TEKİN: FESTİVALİMİZ GELENEKSELLEŞECEK

Açılış kortejinden sonra akşam saat 21:00’da Metropolis Antik Kent’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin, Eskişehir Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası’nın hazırladığı, Anadolu'da yaşayan kadınları anlatan Güngör Dilmen'in “Ben Anadolu' adlı eserinden uyarladıkları “Kybele” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Yaklaşık bin 500 vatandaşın takip ettiği gösteri ayakta alkışlandı. Gösterinin ardından açıklamalarda bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, tiyatro ekibine sergilemiş oldukları gösteri için teşekkür ederek, “Binlerce yıl oyunların sahnelendiği Metropolis Antik Kent’imiz, yeniden sanatla, tiyatroyla buluşuyor. Metropolis Tiyatro Festivali artık geleneksel bir festivalimiz olacak. Bu yıl Özbekistan’dan da misafir sanatçılarımız var. Festivalimiz bu yönüyle uluslararası bir boyut kazandı. Usta isimler de aramızda, onlara da tekrardan ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Sanatın kalbi 4 gün Torbalı’da atacak” dedi. Öte yandan usta sanatçı Cihat Tamer, çok istediği bu festivale Covid 19’a yakalandığı için gelemedi.  

BUGÜNKÜ ETKİNLİKLER

Tiyatro Festivali kapsamında etkinlikler bugün de devam edecek. İlk olarak Yazıbaşı’da  11.00'de Yazıbaşı'da Ormanlar Kralı Ağustos Böceği isimli çocuk tiyatrosu sergilenecek. Saat 14:00’da Özbekistan Devlet Çocuk Tiyatrosu Ayrancılar Neşet Ertaş Çok Amaçlı Salonda Boz Masharaboz isimli tiyatro oyununu sahneleyecek. Saat 18:00’da Beyaz Kafe’de usta sanatçılar  Salih Kalyon ve Zihni Göktay  “Sanata Adanmış Yıllar” söyleşisini gerçekleştirecek.  Son olarak da saat 21:00’da Ekip Atölye Torbalı 'Antik Aşk' isimli tiyatro oyununu sahneleyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.