TRT SANATÇISI ÖZKAN 'EYVALLAH' İLE ZİRVEYE OYNUYOR

TRT SANATÇISI ÖZKAN 'EYVALLAH' İLE ZİRVEYE OYNUYOR

Afişleri caddeleri süsülüyor

A+A-

TRT sanatçısı İsmail Özkan’ın ‘Eyvallah’ isimli teklisi, müzik listelerine hızlı giriş yaptı. Parçanın bu yaza damga vuracağı konuşulurken, “yaklaşan seçimde partilerin hit parçası olacak türde” yorumları yapıldı.

Balıkesir’de doğan, diş hekimliğini kazanmasına rağmen müziğe olan tutkusu nedeniyle sınava tekrar girip Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun olan İsmail Özkan, başarıların halka halka büyütüyor. Sanatçının, yeni teklisi “Eyvallah’’ tüm dijital müzik mağazalarında yayınlanmaya başladı.
İlk çıkış şarkısı ‘Hayal Gözlüm’ ile 7 milyonluk izlenme rekoru kıran, ‘İmkansız Aşk’, ‘Fikrimin İnce Gülü’, ‘Hırsız Polis’ dizilerinin şarkılarını seslendirmesiyle hafızalara kazınan, televizyon ekranlarında yaptığı müzik eğlence programlarıyla alaturka müziğin beyefendisi olan İsmail Özkan, Eyvallah ile büyük çıkışa geçti.

2021 yılı Kasım ayında bestesi kendisine, sözleri Dilek Filiz’e ait ‘Kıyım’ adlı tekli çalışması ile dikkatleri üzerine çeken İsmail Özkan, kıpır kıpır bir şarkıyla herkese “Eyvallah” dedi. Bestesi Mehmet Aslan’a sözleri Ali Mamaraşlı’ya ait olan şarkının düzenlemesini Veysel Samanlıoğlu yaptı. Klibin yönetmen koltuğunda ise Ramazan Arslankaya oturdu. Akdeniz esintileriyle yaza merhaba diyen Özkan, her şeye rağmen aşkından vazgeçmeyenlere, aşkıyla varolup, onu yaşam sebebi haline getirenlere “Eyvallah” diyor.

Egeliler’in gururu İsmail Özkan’ın ‘Eyvallah’ı radyo ve televizyonlarda da dönmeye başlarken, afişleri de büyük kentler ve sahil kesimlerinde caddeleri süslüyor.

Ayrıca İsmail Özkan bu yaz konserleriyle de yaz boyu Ege bölgesinde binlerce kişiyle buluşacak. İşte o konserler:
6 Temmuz-Menemen / İzmir
13 Temmuz -Altınoluk / Balıkesir
20 Temmuz -Bandırma / Balıkesir
27 Temmuz -Gediz / Kütahya
————————————————
ALATURKA AKŞAMLAR/TRT müzik
17 Ağustos-Kuşadası / Aydın
24 Ağustos-Gömeç / Balıkesir
31 Ağustos-Güre / Balıkesir
————————————————
9 Eylül – Altıeylül / Balıkesir
14 Eylül – Bergama / İzmir

İSMAİL ÖZKAN KİMDİR

İsmail Özkan, 1977 yılında Balıkesir’de doğdu. Sanatı seven ve ilgi duyan bir ailede yetişti. İlk sahne deneyimini Barış Manço’nun 7’den 77’ye isimli televizyon programında çocuk yaşında yaşadı. İlk müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında Balıkesir Türk Müziği Korosu’nda başlayarak kariyerini şekillendirecek adımı atmış oldu. Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı.  Müziğe olan tutkusu ağır basınca İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sınavlarına girdi ve kazandı. Üniversitede tanbur sazına hakim olan Özkan, ardından kaydılduğu Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu.

İzmir Ege TV ve Yeni TV’de, hazırlayıp sunduğu ‘İsmail Özkan Sizlerle’, ‘Dalgalamaca ‘, ‘Gecenin Sıcağında’ ve ‘Faslı Şahane’ adlı müzik programlarıyla ilk önce Egelilerin gönlünde farklı bir yer kazanan Özkan, çıkardığı albümleri ve verdiği konserlerle müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. Şarkıları en sevilenler arasında yer aldı. Uzun yıllardan bu yana ülkemizin müzik kanallarından olan TRT Müzik kanalında kendisinin hazırlayıp sunduğu ‘Stüdyo 1’, ‘Radyo Günleri’ programları ve yapımcılığını da üstlendiği ‘Ege Akşamları’, ‘Alaturka Geceler’ ve ‘Alaturka Akşamlar ‘programları ile farklı şehirlerde gerçekleştirdiği konserlerle on binleri bir araya topladı, alaturka müziğinin sevilmesinde büyük rol oynadı. TRT İstanbul Radyosu’nda Ses Sanatçısı ve Yapımcı olarak görevini sürdüren Özkan, yaptığı programlarla kurumunun yüz akı oldu. TEMA ve Ege Orman Vakfı üyesi olup, bir çok sosyal yardım projelerinde yer aldı.


Başta Bekir Sıdkı Sezgin, Prof. Dr.  Alaeddin Yavaşca, Prof. Dr. Selahattin İçli, Belkıs Aran, Kutlu Payaslı ve Akın Özkan olmak üzere, bir çok kıymetli üstadın öğrencisi olan Özkan, TRT Nağme’de hazırlayıp sunduğu ‘Sanatın İncileri’ programı ile sanatın her dalında incileşmiş, birbirinden kıymetli konukları ağırlamaya devam etmektedir.
Sanat hayatı boyunca bir çok ödüle layık görülen Özkan son olarak, Uluslararası Altın Kentler Derneği’nin düzenlediği ‘Yaşama Değer Katanlar’ ‘Golden City Awards Organizasyon’ tarafından 2021 yılı En Başarılı Erkek Türk Sanat Müziği Sanatçısı seçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.