TÜRKİYE YIKILDI..10 İL MERKEZİNDE BÜYÜK DEPREM

TÜRKİYE YIKILDI..10 İL MERKEZİNDE BÜYÜK DEPREM

Türkiye yıkıldı..10 il merkezinde büyük deprem

A+A-

Türkiye güne büyük acı ile uyandı. Sabah saat 04.17 civarında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde hissedildi. Yaşanan deprem sonrası 10 ilde çok sayıda bina yıkılırken insanlar enkaz altında kaldı.

76 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRSİ

İçişleri Bakanı Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildiğini duyurdu. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7.4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor. AFAD’ın verdiiği bilgiye göre 7.4 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti. Depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 il merkezine ilgili bakanlar gönderildi. Bölgeye çok sayıda yardım ekibi sevk edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.