UÇAN FRANSIZ FORGET'İN SERGİSİ İZMİR'DE

UÇAN FRANSIZ FORGET'İN SERGİSİ İZMİR'DE

Uçan Fransız Mathieu Forget’nin sergisi İzmir’de

A+A-

Institut français İzmir, Uçan Fransız olarak tanınan çok yönlü sanatçı Mathieu Forget’nin "Yolculuğa Davet" adlı fotoğraf sergisini ağırlıyor. 

Forget’nin, Institut français davetiyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum ve Anadolu’da gerçekleştirdiği çekimlerden ilk fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Sergi 28 Şubat 2023 tarihine dek Institut français İzmir dış duvarlarında ziyarete açık olacak.

Mathieu Forget nam-ı diğer Forgetmat, hem dansçı ve performans sanatçısı hem de fotoğrafçı, kameraman, görsel sanatçı ve dijital estetik alanlarında etkin çok yönlü sanatçıdır. Sanat camiası ve medya tarafından “uçan Fransız” olarak anılan sanatçı, zamanı durdurarak benzersiz anları, sanatsal mimik ve hareketleri görselleştirerek ve daha modern bir şekilde yaratarak yeteneğini dünya çapında duyurdu.

Fransız Kültür Merkezinin davetlisi olarak geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’ye gelen sanatçı, bir çok tarihi site ve kültürel miras alanlarında yaptığı performanslarıyla eşsiz görseller yarattı. Zamanı askıya aldı, koreografisini gerçekleştirdi ve o alanların güzelliklerini öne çıkardı.

Projenin bu ilk sergisi, sanatsal bir lezzet durağı olarak hayal edilen ilk buluşma. Bu buluşma Ankara ve İstanbul’dan sonra, şimdi de İzmir’de gerçekleşiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.