UGTF ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ'NİN KONUĞU OLDU

UGTF ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ'NİN KONUĞU OLDU

ADÜ'nün hızlı yükselişi

A+A-
 

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu (UGTF) Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) konuğu oldu. UGTF Başkanı Ahmet Tübcel ve üyelerini üniversiteye gelişte Profesör Doktor Osman Selçuk Aldemir karşıladı ve bizzat ilgilendi.  Gazetecilerle kahvaltı eden Rektör Aldemir üniversite ve üniversitenin geldiği nokta ile ilgili bilgiler verdi. 

200 MİLYON BORÇTAN 60 MİLYON KARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Ocak 2020 tarihinde üniversiteye rektör olarak atandığını belirten Osman Selçuk Aldemir göreve başladığında üniversite hastanesinin 200 milyon lira borcu olduğunu, medikal ürün satan işletmelerin bu yüzden hastaneye ürün bile vermediklerini kaydetti. ADÜ Hastanesi'nde önce yolsuzlukla mücadele etmeye başladığını belirten Aldemir uyguladığı tedbirlerle 200 milyon borcu ödedikleri gibi şimdi kasalarında 60 milyon lira paraları olduğunun altını çizdi.

BİTKİSEL ANTİBİYOTİĞİ BULAN BİLİM ADAMI

Üniversitenin mali yapısının düzeltilmesine önem veren Aldemir, tedbili kıyafet ile Aydın Adnan  Menderes Üniversitesi'nin birçok biriminini denetlediğini söyledi. ' Ne yerim ne yediririm' diyerek yola çıktığını belirten Rektör Aldemir rektörlüğü süresince de bu söyleminin arkasında olacağını  belirtti. Bitkisel antibiyotiği ilk bulan bilim adamı ünvanına sahip Osman Selçuk Aldemir, kısıtlı olanaklarla eğitimlerini sürdüren öğrenciler için Askıda Yemek ve AVDAK Bursu isimli projeyi faaliyete geçirdiğini, ADÜ'de eğitim gören hiçbir öğrencinin aç ve açıkta okumayacağının altını çizdi. Aldemir 'Yeterki öğrencim gelip bizden, devletinden yardım istesin. Bana veya üniversite yönetimine durumunu anlatsın. Bende fakir bir ailenin çocuğuydum. Bu çocuklara yardım etmek boynumun borcu 'dedi. 

REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI

Üniversite içerisinde rektör-öğrenci buluşmaları gerçekleştirdiğini söyleyen Doktor Osman Selçuk Aldemir böylelikle hem üniversiteden hem de üniversite de öğrenim yapan öğrencilerle sağlıklı iletişim kurduğunu belirtti. ADÜ Rektörü Prof.Dr Osman Selçuk Aldemir, 2020 yılında ilan ettikleri 'Bilimsel Seferberlik' yılının meyvelerini de toplamaya başladıklarınıhn altını çizdi. Üniversitelerinin 28 yıllık tarihinde ilk kez 'TUBİTAK ULAKBİM TR' dizin sıralamasında üniversiteler arasında yüzde 10'luk dilimde yer aldığını dile getiren Rektör Aldemir, 'Üniversitemiz, TUBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2020 yılı birinci döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı'na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla bu dönemde kabul edilen projeleri ile sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde 15. sırada yer aldı. 
Üniversitemiz 28 yıllık tarihinde ilk defa TUBİTAK ULAKBİM TR dizin sıralamasında 200 den fazla üniversite arasında yüzde 10'luk dilimde yer almış ve yine büyük bir gurur yaşatmıştır. TUBİTAK ULAKBİM veri tabanına göre TR dizin sıralamasında Türkiye'deki tüm üniversiteler arasından; 'En çok üretmede ADÜ 23. sırada', En çok atıf almada ADÜ 24. sırada, TUBİTAK proje sıralamasında ise 45 proje ile en çok proje üretmede ADÜ 25. sırada yer almıştır. Bu sonuçların her biri için ayrı ayrı gurur yaşıyoruz' dedi. 

AYDIN GÖZÜN AYDIN

Rektör Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir'in haklı olarak gurur duyduğu bir icraatı da Tıp Fakültesi Hastanesi'ne modern ek hizmet binasını kazandırmış olması. İçerisi son teknoloji cihazlarla donbatılan hastane ek binası açıldığında sadece Aydınlılara değil Aydın'ın ilçelerindeki vatandaşlara da nefes aldıracak. Yatırım maliyeti için 50 milyon lira bütçe ayrılan hastane ek binası Rektör Aldemir'in çabalarıyla 32 milyona mal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.