URLA'NIN CADDE VE SOKAKLARINA 35 MİLYON TL'LİK YATIRIM

URLA'NIN CADDE VE SOKAKLARINA 35 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Urla’ya 118 bin metrekare yol yatırımı

A+A-

 

Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç, ilçe genelinde 35 milyon TL yatırımla 28 bin metrekare asfalt, 50 bin metrekare sathi kaplama ve 40 bin metrekare kilitli parke taşı yapılacağının müjdesini verdi

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Urla'nın farklı noktalarında devam eden yol çalışmalarıyla birlikte Erdoğan Ker Caddesinde de sıcak asfalt serimine başladı. Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç, Fen İşleri ekipleri ile birlikte asfalt serimine başlanan Erdoğan Ker Caddesinde incelemelerde bulundu. Bin 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olan Erdoğan Ker Caddesinde 14 bin metrekare asfalt serimi yapılacağını belirten Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç, “Urla Belediyesi olarak ilçemizin önemli arterlerinden biri olan ve trafik yükünü çeken Erdoğan Ker Caddesinden çalışmalara başladık. Akabinde Fen İşleri Müdürlüğünün mahalle sakinleri ile yapmış olduğu görüşmeler, muhtarlarımızdan gelen talepler ve saha incelemeleri neticesinde öncelik sırasına göre belirlenen ilçemiz genelinde sıcak asfalt, sathi kaplama ve kilitli parke taş çalışmaları son sürat devam edecektir. Bu yıl ilk etapta yaklaşık 35 milyon TL civarında ödenek kullanılarak 28 bin metrekare bitümlü sıcak karışık asfalt, 50 bin metrekare sathi kaplama asfalt yapacağız. Bunun yanı sıra 40 bin metrekare civarında kilitli parke taşı uygulamamız olacaktır. Erdoğan Ker Caddesinde yapılan çalışmada en kısa sürede tamamlanacaktır” dedi. 

HAK ETTİĞİ STANDARDA KAVUŞACAK

Urla Belediyesi olarak son iki yılda ulaşım anlamında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını da ifade eden Belediye Başkan V. Kaymakam Dayanç, “Yollarımız ciddi manada deforme olmuştu özellikle son dönemde Urla’ya gelen doğalgaz yatırımları ciddi bir nimettir ama külfeti de oluyor. Doğalgazdan ötürü bütün yollar kazılmış vaziyette. Bunların kapatılması gerekiyor. Aynı şekilde Gediz Elektrik tarihinde olmadığı kadar son iki yıldır ciddi olarak Urla ilçesine yatırımlar yapıyor. Elektrik telleri havai hatlar yer altına alınıyor. Bundan dolayı da ciddi manada yollarımız zarar görüyor. Urla Belediyesi olarak ciddi manada efor sarf ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan ekip arkadaşlarımıza gece-gündüz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Urlamızın yollarını hak ettiği yüksek standartlara ve konfora kavuşturmak için çok çaba sarf ediyoruz. Urla halkımız, değerli hemşehrilerimiz gerçekten herşeyin en iyisine layık” diye konuştu. 

CİDDİ YATIRIMLAR YAPILACAK

Urla’nın Türkiye’nin gözbebeği bir turizm kenti olduğunu ve dolayısıyla yollarında Urla’ya yakışır hale gelmek zorunda olduğunu da sözlerine ekleyen Belediye Başkan V. Kaymakam Dayanç, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Takdir edersiniz ki ulaşım alanında yapılan yatırımlar maddi anlamda ciddi külfet. Buna rağmen biz Urla Belediyesi ve devletimizin imkanlarını son kuruşuna kadar vatandaşlarımız için harcamaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Başta yollarımız olmak üzere  ilçemizin her türlü ihtiyaçlarını giderme anlamında gece-gündüz demeden 7/24 esaslı çalışma yürütüyoruz. Kıymetli Urlalı hemşerilerimiz bizi izlemeye devam etsinler. Bu yapılan yatırımlar tamamlandığında Urlamız daha yaşanabilir daha konforlu daha nezih bir yer olacaktır diye düşünüyorum.

Son olarak kıymetli hemşerilerimize şunu da belirtmek istiyorum. Yapılan yatırımlar bir anda olmuyor. Bu bir zaman gerektiriyor. Bir hazırlık süreci ve uygulama aşaması ve tamamlanma süreci var. Hemşerilerimizden biraz sabır rica ediyoruz. Biraz sabırla inşallah özlenen arzu edilen seviyeye en kısa sürede ulaşacağız. 2022’de olduğu gibi 2023’de de ulaşım anlamında Urla’da çok ciddi yatırımlar yapılacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bunun müjdesini buradan vatandaşlarımıza verelim. Urla Belediyesi tam gaz yoluna devam ediyor. Bunu herkes böyle bilsin.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.