YAŞAR HOLDİNG'TEN BURS AÇIKLAMASI...İŞTE DETAYLAR

YAŞAR HOLDİNG'TEN BURS AÇIKLAMASI...İŞTE DETAYLAR

YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI’NA BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

A+A-

Eğitim, kültür ve sanata katkı sağlamak amacıyla 1974 yılında İzmir’de kurulan, eğitimi ve nitelikli iş gücünü desteklemek amacıyla eğitim yatırımları yapan ve bugüne kadar 6.500’den fazla öğrenciye karşılıksız burs imkanı sağlayan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için burs başvurularını internet sitesi üzerinden kabul etmeye başladı. 

 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Burs Yönetmeliği çerçevesinde, 2021 – 2022 eğitim yılında da devlet üniversitelerinin; işletme, işletme mühendisliği, turizm işletmeciliği, iktisat, kimya, kimya mühendisliği, makina mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, gıda mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, mimarlık, müzecilik, veterinerlik ve su ürünleri bölümlerinde öğrenim gören yüksek lisans, lisans ve yüksek okul öğrencilerine ve Anadolu Meslek Liselerinde öğrenim gören yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 ay boyunca karşılıksız burs verilecek. 

 

Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin; alt sınıftan dersinin olmaması, disiplin cezası almamış olması, başka bir kurumdan burs almaması, devlet üniversitesinde öğrenim görüyor olması ve ikinci öğretim programlarında öğrenim görmüyor olması şartları aranacak.  Başvurular 31 Ekim 2021 tarihine kadar www.yasarvakfi.org.tr adresinden çevrim içi kabul edilecek.



Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı

 

1974 yılında eğitim, kültür ve sanatı desteklemek üzere kurulan, eğitim yatırımları ve eğitim bursları ile eğitime desteğini sürdüren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı bugüne kadar sekiz okul yaptırarak milli eğitimin hizmetine sunmuştur. Vakıf, sempozyumlar, kongreler düzenlemekte, bilimsel çalışmalar yürütmekte ve çeşitli alanlarda bilimsel çalışmalar yayınlamaktadır.

 

1985 yılında açılan ve Türkiye’nin ilk özel resim müzesi olan Selçuk Yaşar Resim Müzesi’nde DYO Sanat Ödülleri’nde ödül alan tablolardan ve diğer sanat eserlerinden oluşan koleksiyon sergilenmektedir. 1990 yılında açılan Selçuk Yaşar Sanat Galerisi bugüne kadar 286 sanatçının sergisine ev sahipliği yapmıştır. 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Dyo Sanat Ödülleri yarışmasını düzenlemektedir. 1967 yılında başlayan ve 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Dyo Sanat Ödülleri yarışmasına 54 yılda 15.384 sanatçı, 25.799 eserle başvuruda bulunmuştur. 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ana amaçlarından biri, Atatürk’ün kişiliği, ilkeleri ve tarihi rolünün topluma ve sonraki kuşaklara daha iyi tanıtılması için bu amaçla kurulmuş olan bilim ve araştırma kurumlarının da işbirliğini sağlayarak, araştırmalar derlemeler yapmak ve bunların Türkçe ve yabancı dillerde yayınını ve tanıtılmasını sağlamaktır.

Kültürel mirasımızın korunmasına ve gün ışığına çıkarılmasına destek veren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 1998 yılından bu yana Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde bulunan Nysa Antik Kenti kazılarına, 2015 yılından bu yana İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde bulunan Bayraklı Höyüğü olarak da bilinen Eski Smyrna Kenti kazılarına, 2017 yılından bu yana İzmir’in Konak İlçesi’nde bulunan Smyrna Antik Kenti kazılarına ve 2019 yılı itibarıyla da Konya’nın Çumra İlçesi’nde yer alan Çatalhöyük kazılarına desteğini sürdürmektedir.






 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.