AK PARTİLİ SAİT BAŞDAŞ: ABDÜL BATUR YALAN SÖYLÜYOR'

AK PARTİLİ SAİT BAŞDAŞ: ABDÜL BATUR YALAN SÖYLÜYOR'

AK Partili Sait Başdaş Konak Beldiye Başkanı Abdül Batur'a 'yalancı' dedi.

A+A-

AK Parti Konak İlçe Başkanı M. Sait Başdaş ‘Yerel Hizmetlerin Değerlendirilmesi ve Merkezi Hükümetin Çalışmaları’ hakkında basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN BATUR KONAKLILARI YANILTIYOR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un geçtiğimiz günlerde dört buçuk yıllık hizmetlerini değerlendirdiği programa değinen Başdaş “Anlattıklarının bir tanesi doğru olmaz mı” diyerek Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un çalışmalarına değindi.

Ak Parti İlçe Başkanı Başdaş “ Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur, dört buçuk yıllık hizmetlerini anlatan bir açıklama yaptı. Sayın Başkan’ın açıklamasına bakarsak Konak neredeyse her konuda hizmet almış, hedeflenen hizmetler ise tamama yakın yerine getirilmiş. Açıklaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Eminim Konaklılar da açıklamalara bakarak, “ayrı ilçelerde mi yaşıyoruz?” diye düşünmüşlerdir. Anlattıklarının bir tanesi doğru olmaz mı? Özür diliyoruz, anlattıklarının bir tanesi doğru. Onu da anlatacağız. Öncelikle şunu söyleyelim, sayın Batur dört buçuk yıldır her açıklamada hemen hemen hep aynı hizmetlerden söz ediyor. Basın açıklamasında duyurduğu hizmetler neymiş bakalım. Sayın Batur, 17 tesis ve merkezden bahsediyor. Bu projelerin çoğunun kendi projesi olmadığını, önceki dönemlerden devam eden projeler olduğunu neden söylemiyor acaba?” dedi

 

YILDAN YILA DÜŞEN SOSYAL YARDIMLAR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un dört buçuk yılını değerlendirdiği programdaki  “Bana bu dönemi nasıl tanımlarsınız diye sorarsanız, yatırım değil sosyal belediyecilik derim” sözüne değinen Başdaş;

“Dört buçuk yılda sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçenin 70 milyon TL olduğunu söyleyen Batur’u belediyenin kendi belgeleri yalanlıyor. Sosyal yardımlaşmaya ayrılan bütçe 16 milyon TL’dir. 2014-2019 arasında sosyal yardım bütçesi yüzde 2,2 iken sayın Batur zamanında yüzde 0,5’e düşmüştür. Nereden nereye? Görevdeki son yılında ise Batur, bu hizmete bütçede yüzde 0,1’lik bir pay ayırmıştır.  Sosyal belediyecilik bu mudur sayın Batur? Bu nasıl sosyal belediyecilik? Batur’un söylediği “sosyal belediyeciliği” Konak halkının vicdanına bırakıyoruz.

Bir konu daha var ki bu da sayın Batur’un sosyal yardımlar konusunda ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor! Batur, 4 Ekim’de yaptığı açıklamada bin haneye sıcak yemek ulaştırdıklarını söylüyor.  Sayın Batur, beş gün sonra kendisini tekzip ediyor. “Dilim sürçtü, 400 haneye ulaştırıyoruz” diyor. Söylediği 400 hane de gerçeği yansıtmıyor”

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA YALAN SÖYLÜYOR

Konak’ta yapılması planlanan kentsel dönüşüm programına değinen Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un kentsel dönüşüm konusunda konaklılara yalan söylediğini iddia etti. Başdaş kentsel dönüşüm konusunda şu ifadelere yer verdi. “Gerçek şu ki, Konak Belediyesi’nin kentsel dönüşüm başvurusu yok. Konaklılara dört yıldır kentsel dönüşüm konusunda yalan söylüyor. Sayın Başkan, kentsel dönüşümden önce kendi belediye binanızı yapın. Kendi belediye binasını yapamayan bir belediye başkanı Konak’ı nasıl dönüştürecek?  Nasıl oluyor da olmayan bir kentsel dönüşümle ilgili on yıllık hedefler koyuyorsunuz? Tecrübeli bir belediye başkanı kentsel dönüşümle imar planını 4 buçuk yıldır birbirinden ayıramıyor. Gerçekten ayırt edemiyor mu, yoksa Konak halkını mı kandırmak istiyor? Tüm kamuoyu biliyor ki Ballıkuyu ve Ege Mahallesi’nde Büyükşehir’in kentsel dönüşüm başvurusu onaylandı ama 11 yıldır hiçbir şey başlamadı.  25 yıldır Konak’ı yöneten CHP’ye sesleniyoruz. Lütfen artık Konaklılara yalan söylemeyi bırakın.”

 

FERAHLI CEMEVİ VE SIĞINMA EVİ NE OLDU?

Başkan Batur’un verdiği sözleri tutmadığını ifade eden Başdaş “Dört buçuk yıldır her basın açıklamasında Ferahlı Cemevi’nden söz ediyor. 2020 yılından beri her fırsatta bunu kendisine sorduk. Ama bir türlü adım atılmadı. Demek ki Ferahlı Mahallesi’nde Cemevi bu dönemde yalan olacak. Konaklılar adına sormak istediğimiz bir diğer konu da kadın sığınma evi. Daha önce Malatya’nın bir ilçesine Sema Pekdaş başkanlığı zamanında bir sığınma evi yaptık. Konak’ın da ihtiyacı olduğu üzere bir sığınma evi yapılması öngörüldü. Sayın Batur, dört yıl boyunca sığınma evinden söz etti. Basın açıklamasında da dile getirdi. Ancak belediye meclisinde parası olmadığını söyledi. Anlaşılan o ki Cemevi örneğinde olduğu gibi sığınma evi de hayal olacak.”   

 

BU PROEJELER KENDİSİNİN DEĞİL

Konuşmasına Başkan Batur’un yapmadığı ama sahiplendiğini iddia ettiği projelere yer veren AK Parti İlçe Başkanı Başdaş projelerini tek tek anlattı. Ak Parti İlçe Başkanı Başdaş “Sancar Maruflu Bilim Merkezi Hakan Tartan zamanında oluşturulan bir alanda sadece isim değişikliği yapılarak açıldı. Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri önceki dönemde başlamış ve büyük ölçüde bitirilmiş bir projeydi. Zaten bir önceki dönemden bu projenin bütçesini bırakılmıştı. Konak Gösteri Sanatları Merkezi, bilinen adıyla SANATHANE’de bir önceki dönemde kamulaştırılmış bir alandı. Sadece içindeki düzenlemeleri belediye yaptı. Konak Engelsiz Yaşam Köyü İZKA ve Burhan Özfatura Otizm Vakfı desteğiyle başarılmış bir projedir.” dedi.

 

İZKA VE VALİLİK DESTEKLERİ

Konak Belediyesi tarafından yapılmayıp İZKA ve Valilik destekleri ile konağa kazandırılan projelerden de bahseden Başdaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yüklenerek “Biz buna da siyasette “tecrübe kurnazlığı” diyebiliriz” dedi.

Başdaş konuşmasına İZKA ve Valilik Projelerini anlatarak devam etti; “Toros Sosyal Tesisi ve pazaryeri’de bir önceki dönem zamanında yüzde 90 tamamlanmıştı. Parası da kasadaydı. Aynı şekilde Gültepe Spor Tesisi de bir önceki dönemde yüzde 90’a yakını tamamlanmış bir çalışmaydı. Roman Kültür Merkezi’ni Valilik yaptı. Bir önceki dönem zamanında başladı. Sayın Batur, bu projeyi de sahipleniyor. Çakaloğlu Hanı’nı her fırsatta dile getiren Batur’un söz ettiği bu tarihi alanla ilgili çalışma hala sonlanmış değil.  Kırım Tatar Türkleri Anı Evi yine bir önceki zamanda valilik desteğiyle başlayan bir proje. İkizevler Nermin Abadan Unat Semt Evi yine önceki dönemde yüzde 80’i tamamlanarak devralınmıştı. Sadece açılışı yapıldı. İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi semt merkeziyken İzmir Milli Kütüphane Vakfı işbirliğiyle yapıldı. Zaten var olan bir semt merkezine kütüphaneden kitapların taşınması söz konusu. Konak Sosyal Destek Merkezi Kızılay’ın desteğiyle yapıldı. Alışveriş kartı, giysi ve erzak dağıtımı desteği veren bu merkezdeki hizmetler Kızılay desteğiyle yapılıyor. Başkan Batur, 800 bin adet erzak paketi dağıttığını söyledi. Ancak, bu konuda da herhalde dili sürçtü. Sayın Batur, bunun gibi büyük ölçüde tamamlanmış projeleri kendi bitirmiş gibi gösteriyor. Biz buna da siyasette “tecrübe kurnazlığı” diyebiliriz.”  İfadelerini kullandı.

 

KEDİ EVİ PROJESİ İÇİN KUTLUYORUZ!

 

Kedi evi için tebrik eden AK Parti İlçe Başkanı Başdaş "Peki sayın Batur, hiçbir iş yapmadı mı? Dedik ya, bir proje var. Konak Belediyesi dört buçuk yılda kendi projesi olarak sadece Kedi Evi’ni yaptı. Bunun için de Sayın Batur’u kutluyoruz!" dedi. 

 

KONAK 25 YIL GERİYE GİTTİ

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u adeta topa tutan Ak Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş, Konak’ta verilen göçlerin nedeni olarak başkan Batur’u sorumlu tutarak şunları söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Başdaş “Sayın Batur, biz söylemiştik, sizin aklınız Büyükşehir’de. Büyükşehir adaylığı sevdanız yüzünden Konak’ın beş yılını yediniz. Konak 25 yıl geriye gitti. Konak’tan 30 bine yakın insan sizin başkanlığınız döneminde göç etti. Konak’ta koku çok. Konak günden güne metruk bir yaşam yerine dönüyor. Sanki Konak çok büyük hizmet almış gibi davranıyorsunuz. Doğrusu bu rahatlığı anlayamıyoruz. Dört buçuk yıl önce söyledim.  Sayın Batur, buraya zaman geçirmek için geldi. Beş yılı tamamlayıp, hiçbir şey yapmadan Büyükşehir’e aday olmak isteyecek, dedik. Hiçbir şey yapamayacak, dedik. Ve dediğimize de gelindi.” Dedi.

 

HACİM VE YATIRIM OLARAK EN GÖRÜNÜR ÇALIŞMALAR MERKEZİ HÜKÜMETİN

Merkezi Hükümetin Çalışmaları hakkında da bilgi veren Başdaş, Konak Belediyesi’nin metruk ve sahipsiz bıraktığı yerleri hükümetimiz yaşanılır hale getiriyor diyerek merkezi hükümet çalışmalarını anlattı.

“5 adet halı saha tesisi,Yapımı biten 5, inşaatı devam eden 9, toplam 14 okul projesi, Damlacık Rekreasyon Alanı, İzmir Kültür-Sanat Fabrikası,-2 adet kapalı yüzme havuzu,İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Dr. M. Muharrem Kasapoğlu Amatör Evi, Alsancak Gençlik Merkezi,Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu,İzmir İktisat Kongresi Merkezi,Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu,Ülkü ve Tuzcu Mahalleleri Sokak Sağlıklaştırma Çalışmaları,Güney Mahallesi Muhtar Evi”

 

TAKDİR KONAK HALKININ

Başdaş konuşmasının sonunda Konak’ın her bölgesine her semtine dokunmaya çalışan merkezi hükümetin olduğunu Konak halkının da takdir edeceğini, yerel seçimlerde en doğru tavrı sandıkta ortaya koyacağına inandıklarını ifade etti.  

 

“İZMİR’ İN KALBİ KAYBEDİLDİ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise açıklamasında “Batur göreve geldiğinde Konak’ın bütçesi 75  milyon dolardı bugün 100 milyon dolar bütçeyi onayladık. Son 3 yılda ciddi bir kur artışı yaşadık. Biz de bu hesaba cevap veriyoruz. Kullanılan bütçe dolar bazında düşmedi. Bir belediye başkanı borçsuz belediye bıraktı, Batur geldi 17 proje açıkladı ancak sadece 2 tanesini gerçekleştirdi. Bütçeyi doru yönetemediğinin açık göstergesi. Kentsel dönüşümde bir yerin planı olması oranın yapılacağı anlamına gelmiyor. Konak kentsel dönüşümde kan kaybetti. Ege mahallesinde vatandaşların evine ipotek geldi, başkanın haberi yoktu. Şu an gelinen noktada Ege mahallesinde roman vatandaşların evlerini simsarlar topluyor. Yeşildere’nin planları 2000 yılında bitmiş. O günlerde o planı yapanlar Yeşildere’yi mahvetmişler. Siz bu planları revize etmek yerine EXPO hayaliyle yola çıkıp kamulaştırma yapıyorsunuz. O mahallede yaşam koşulları zaten kötü, bir Konak Belediye Başkanı bunu sorgulamaz mı? Siz kendi ilçenizde bir arpa boyu yol alamazdınız. Gültepe’ye gelelim, biz o imar planlarına şartlı destek verdik. Bütçenizin çoğunu Gültepe’den alıyorsunuz, Gültepe’ye ne verdiniz? Gültepe halkından aldığınızın 10’da birini verseydiniz bugün bu eleştiriler yapılmazdı. Siz uygulanabilir plan yaparken etaplarınızı da yaparsınız. Daha yola çıkmadan planlamış olmanız gerekiyordu. Siz icraat koyan bir yapıysanız zaten çözersiniz. AK Parti’nin Konak’ta yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Konak’ın algıda merkezini kaybetti. Bir başkanınız çıktı İzmir’in kalbi Bayraklı dedi. Burada problem var. Kentin merkezinin neresi olduğu algısını yönetemiyorsunuz. Belediye Başkanı sıradan bir belediyecilik anlayışı yürütülmüştür. Arka sıralar dedikleri Konak’ı dışladılar” dedi.

BATUR YALAN SÖYLÜYOR

Toplantı bitiminde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sait Başdaş ' Tüm bu anlattıklarınız çerçevesinde Sayın Abdül Batur Konaklılara yalan mı söylüyor' sorusuna 'Evet yüzde yüz yalan söylüyor' cevabını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.