İGF BAŞKANI TÜBCEL'DEN İSRAİL'E SERT TEPKİ

İGF BAŞKANI TÜBCEL'DEN İSRAİL'E SERT TEPKİ

İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel'den İsrail vahşetine sert tepki

A+A-

İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, İsrail’in dün akşam Gazze’ deki Baptist Hastanesi’ne ( Al Ahli Arab) yaptığı bombalı saldırıyı çok sert bir şekilde eleştirdi. Tübcel, İsrail’in hastaneyi vurması ve 500’den fazla masum sivili öldürmesini soykırım olarak nitelenirdi. Ahmet Tübcel tüm dünyanın gözü önünde yapılan saldırının savaş suçu olduğunu belirtti. Tübcel açıklamasında şunları vurguladı.

BENZERLERİNİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK

‘ Filistin’de yaşananları daha öncede Bosna’da gördük. Aynı Batı ve ABD şimdi de Filistin’de çocukların, kadınların ve masum insanların öldürülüşünü canlı yayınlarda kahvesini içerek seyrediyor. İsrail Filistinlilerin en doğal yaşam hakları olan su ve gıda ihtiyaçlarını bile keserek insanları açlığa ve susuzluğa mahkum ediyor. Ve ne yazık ki tüm dünya ‘görmüyorum, duymuyorum, görmüyorum’ diyerek İsrail’in soykırımı izliyor.

NEREDE GAZETECİ DERNEKLERİ

İzleyenler arasında da ne yazık ki her konuda açıklaması olupta konu güç odaklarına geldiğinde çenesini kapatan sesi kısılan gazeteci dernekleri ve federasyonları var. Onlara sormak istiyorum Filistin’de İsrail bombaları ile ölen 18 gazeteci yaralanan yüzlerce gazeteci sizin meslektaşlarınız değil mi? Neden sesiniz çıkmıyor. Neden iki satır kınama yazısı yazamıyorsunuz. Yoksa kaleminizin mürekkebi mi kurudu’ dedi.

Ahmet Tübcel savaşın biran önce son bulması gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.