AK PARTİLİ SÜREKLİ TUNÇ SOYER'E RAKAM VE GÖRÜNTÜLERLE YÜKLENDİ

AK PARTİLİ SÜREKLİ TUNÇ SOYER'E RAKAM VE GÖRÜNTÜLERLE YÜKLENDİ

Borç tsunamisi ve bomba benzetmesi

A+A-

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 'İzmir'in Kayıp 45 ayı' başlığı altında yaptığı toplantı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sert şekilde eleştirdi. İzmir'in 45 ayının dahaziyan edildiğini belirten Kerem Ali Sürekli İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ödenemeyecek duruma gelen borçlarından, söz verilipte yapılmayan projelerden, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin borçlarından, şirketler içerisinde yaşanan liyakatsız atamalar hakkında rakam ve görsellerle açıklamalarda bulundu.

İZMİR YEREL HİZMETLERDE KÜME DÜŞTÜ

İzmir'in yerel hizmetlerde küme düştüğünü belirten Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ' Planları yok, programları yok. Yatırım yok, hizmet yok, proje yok. Kervan yolda düzülür anlayışıyla yola çıkmışlar. İzmir'in 2019 yılından bu yana kayıp 45 ayı var. Hiç edilmiş günleri var. Bakın 45 ay değil 45 yıl geçse CHP'nin zaafiyetleri değişmeyecek.

 

KÖRFEZDE YÜZECEĞİM DİYE ŞOV YAPMIŞTI

 

İşte İzmir Körfezine bakın. Sayın Soyer 2019 yerel seçimleri öncesi İzmir'de ileride denize gireceğini söylemişti. Dış körfezde denize dalıp şov yapmıştı. Peki 45 ay sonra ne oldu? İzmir'de yazın kokudan durulmuyor. Mevcut durumun gerisine gidilmiş durumda. Geçmişte de belediye başkanı kirli bir körfez bırakmıştı ama koku bu durumda değildi. Bu kokunun körfez kirliliğin nedenlerini defalarca anlattık. İzmir Körfezi'nin kirliliğinin 3 sebebi var. İzmir'deki 99 dere körfeze akıyor ve körfezi kirletiyor. Bazen geçici çözümler aradılar. Bu derelerde zemini betonla kapladılar. Bu sorunu çözmedi, sorunu artırdı. Bu sorunu inkar ettiler. İzmir'de yağmur suyuyla kanalizasyon sistemi aynı hat içerisinde. Ayrıştırılmaları gerekiyor, 5 bin kilometrelik yağmur suyu hattı yapılması lazım. Yaptılar ama çoğu Aziz Kocaoğlu döneminde yapılmıştı. Bu dönemde yapılan 750 kilometre yağmur ayrıştırma hattı. Yıllar geçse bunu tamamlamak mümkün değil.Çünkü bunları yapacak paraları yok. Borç batağı içerisindeler. İzmir'de kritik sorun koku. Koku artık İzmir'in her yerine yayıldı. İzmir'de kokuyu bitirmenin üç yolu var. 99 dere direkt İzmir Körfezine akıyor. Körfezi kirletiyor. Bunu önlemek lazım. Yağmur suyu hattı ile kanalizasyon hattı aynı yerden akıyor. 5 kilometrelik yağmur suyu ayrıştırma hattı yapılması gerekli. Bunlar 45 ayda 750 metrelik hat yaptılar. 10 yılda 5. faz ihalesi yapamadılar. Çiğli'de 3 faz çalışıyor. Yani Çiğli Arıtma Tesisi yüzde 30 çalışıyor. Yüzde 70 gibi bir kirlilik arıtma tesisinin önünde biriktiriliyor"dedi. 

 

ÇİĞLİ'DE HERAN FACİA YAŞANABİLİR

Çiğli Harmandalı'daki çöp toplama merkezi sorununa da değinen Kerem Ali Sürekli, 'Harmandalı' pimi çekilmiş bomba'diye konuştu. Sürekli, konuşmasında'Allah İzmir'i Çiğli'yi Karşıyaka'yı korusun. Burada heran bir faciaya yaşanabilir. Harmandalı çöplüğü çevreciyiz diye geçinen Tunç Soyer sayesinde ekolojik dengeyi de bozdu. Çöp suları toprağa içme suyuna karışıyor. Hala burada vahşi depolama yapıyorlar. Harmandalı'da biriken çöp 50 milyon ton oldu. Günde hala 4-5 bin ton Harmandalı'ya getiriyorlar. Umarım bir facia yaşanmaz bu bölgede'diye konuştu.

BORÇ BATAĞI İÇERİSİNDELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borç batağı içerisinde olduğunun altını çizen Ak Parti İzmir İl Başkanı Sürekli Tunç Soyer döneminde bu borçların katlanarak büyüdüğünü ve ödenemeyecek boyuta geldiğini söyledi. Sürekli görüntü, ve rakamlarla anlattığı açıklamasında şunları kaydetti.

' İzmir bir borç tsunamisi içerisinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi borç batağı içerisinde. Belediyenin 2019 yılında borcu 5 milyar 995 milyon, 2020 yılında 7 milyar 950 milyon, 2021 yılında 9 milyar, 2023 yılında borç 14 milyar. Nereden nereye. 2,5 milyar borçtan 14 milyar lira borca. Şimdi bütçeleri 25 milyar 900 milyon. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin zararı tam 656 milyon lira. Yazıktır' dedi.

GAYRİMENKULLERİ SATIYORLAR

Kerem Ali Sürekli Tunç Soyer'in borç ödemek için aynı Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde uyguladığı taktiği uyguladığını belirterek Soyer'in belediyeye, kamuya ve doğal olarak İzmirlilere ait olan gayrimenkuller satarak borçlarını kapatmaya yada işleri sürdürmeye çalıştığını vurguladı. Sürekli bu konuda yaptığı açıklamada ' Mirasyedi anlayışıyla bol miktarda gayrimenkul satıyorlar. Soyer bugüne kadar 810 adet taşınmazı göstere göstere sattı' dedi. 

TARIM İŞLERİNE SOSYOLOG BAKIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi belediye başkanlarına seçim sonrası yaptığı açıklamada 7 maddenin olduğunu bu maddelerden birinin de liyakat olduğunu belirten Sürekli, 'Kılıçdaroğlu'nun bu söylemine bakın bir de İzmir'deki uygulamasına. Tarım diyorlar, tarım çok önemli diyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı sosyolog. Buyurun. Hani liyakat. Grand Plaza'nın yönetim kurulu üyesi yurtdışında yaşayan, İzmir'e gelmeyen bir bayan. Üstelik KHK'dan ceza almış. Bu mu liyakat' diye konuştu.

İHALELER PAZARLIK USULÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihalelere de dikkat çeken Kerem Ali Sürekli büyükşehirin ihalelerini pazarlık usulü yaptığına dikkat çekti. Sürekli 1.8 milyar liralık ihalelerinin pazarlık usulü yapıldığını söyledi. 

45 AYDA 29 KEZ YURTDIŞI SEYAHATİ

 İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'da Tunç Soyer'in 45 ayda 29 kez yurtdışına çıkarak bir rekor elde ettiğini, Soyer'in 2 yıl pandemiye rağmen yani yurtdışı yasağı olmasına karşın 144 gün yurtdışında yaşadığını belirtti. Hızal gazetecilein sorularını da yanıtladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.