İZBAŞ’TA 2022 REKORLAR YILI OLDU

İZBAŞ’TA 2022 REKORLAR YILI OLDU

İHRACATTA 500 MİLYON DOLAR, TİCARET HACMİNDE 1 MİLYAR DOLAR SINIRINI GEÇEN İZBAŞ, BÜYÜME ALANI İLE İLGİLİ İDDİALI HEDEFLER BELİRLEDİ.

A+A-

 

Uluslararası ölçekte şirketlere yaptığı ev sahipliği ile İzmir ve Türk ekonomisi için değer yaratan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ), 2022 yılı iş sonuçlarını açıkladı. İşlem hacmi son altı yılda beş kattan fazla artan İZBAŞ, 2022 yılını yüzde 38’lik büyüme ile kapatırken; ihracatı 535 milyon dolara, sağladığı toplam istihdam ise 5 bin 227’ye ulaştı. 

İZBAŞ’ın 2022 yılı faaliyet sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, küresel ekonomideki resesyon risklerine rağmen yılı memnuniyet verici sonuçlar ile tamamladıklarını belirterek, işlem hacminde 1 milyar dolar sınırını aşarak 2022 yılını 1 milyar 232 milyon dolar işlem hacmi ile kapattıkları bilgisini verdi. 

 

// YENİLENEBİLİR ENERJİDE KÜMELENME MERKEZİ

 

Türkiye’nin en iyi çalışan ve en yüksek ölçekte katma değer yaratan serbest bölgeleri arasında yer aldıklarını vurgulayan Sevimli, Avrupa’nın en büyük rüzgâr türbin kanadı fabrikasına ev sahipliği yapan İZBAŞ’ın yenilenebilir enerji sektörünün ekipman üretiminde bir kümelenme merkezi olma yolunda ilerlediğine dikkat çekti.

Cumhuriyetin 100’üncü yılının kutlanacağı 2023 yılında hedeflerini 750 milyon dolar ihracat ve 1,5 milyar dolar işlem hacmi olarak belirlediklerini kaydeden Sevimli, büyüme sahası olarak gördükleri 1 milyon 515 bin metrekarelik araziyi satın alarak İZBAŞ’ı iki kat büyütmek istediklerini sözlerine ekledi. 

 

// “YATIRIMCILAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR”

 

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı: 


 

“Sınır komşusu olduğumuz ve geçen yıl ‘Menemen Serbest Bölgesi’ olarak tüzel kişilik kazanan 1 milyon 515 bin metrekarelik arazinin, İZBAŞ’ın büyüme sahası olması için üç yıla yaklaşık süredir ilgili kurumlar ve kamu otoriteleri nezninde yoğun bir çalışma sürdürdük. Bu arazi ile ilgili yapılacak ihale ile elbette İZBAŞ olarak biz de ilgileniyoruz. Bünyemizdeki şirketlerimiz de yeni yatırım ve büyüme planlarında kararlarını netleştirmek için bu arazinin İZBAŞ tarafından satın alınarak genişleme sahamız olarak ilan edilmesini sabırsızlıkla beklemekteler.”

 

// BÜYÜME ALANINDA PLUG&PLAY MODELİ 

 

Eyüp Sevimli, serbest bölgenin genişleme alanına sahip olması sonrasında; mevcutta kapasite fazlasına sahip olunan elektrik, doğalgaz, arıtma, su gibi altyapı hizmetlerini hızlıca tamamlayarak bölgeyi yatırımcılara kısa sürede kazandırabileceklerini söyledi.  

 İZBAŞ’ın mevcut kapasitesinin, yeni alanın da ihtiyaçlarını karşılamaya fazlasıyla hazır durumda olduğuna işaret eden Sevimli, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Kusursuz işleyen bir sisteme, yatırımcıların talep ve beklentilerini en iyi şekilde anlayıp hızlıca proaktif çözümler üretebilecek profesyonellerden oluşan güçlü bir yapılanmaya ve hizmet kadrosuna sahibiz. Örnekleri yurtdışında çok sayıda olan ‘Plug & Play’ (Tak & Çalıştır) konseptine sahip bir genişleme alanını kısa sürede inşa edebilir, sanayicilerimizin hizmetine sunabiliriz. Şirketlerimizin en verimli şekilde çalışabilmesi ve üretimlerinde sürdürülebilir başarı yakalamaları için güçlü organizasyonumuzu sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.