ALİAĞA'DA 19 MAYIS COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI

ALİAĞA'DA 19 MAYIS COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI

Kimler katıldı?

A+A-
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 103. Yıl dönümü Aliağa’da etkinliklerle kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103.Yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki gösterilerle devam etti.

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Numan Haktan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Nevzat Ak, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ OMUZLARINIZDA YÜKSELTECEKSİNİZ”
Programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş yaptı. Karataş, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli ve bilgili sahibi insanlar olarak yetişip Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz”

“19 MAYIS’I BÜYÜK BİR COŞKU VE GURURLA KUTLUYORUZ”
19 Mayıs’ın bir milletin en görkemli yürüyüşünün başlangıcı olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, “Milletimizin güven, sevinç ve hareket gününde gençlerimizle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 19 Mayıs, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan ateşlediği Anadolu ateşini bütün ülkeye yaydığı günü gençlerimize armağan etti. Bu, gençlere duyulan güvenin çok önemli bir simgesidir. Bunun için, Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs, laik, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki ilk adımında başlangıcıdır” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından ilçede okullar arası düzenlenen atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Aliağa Belediyesi Gençlik Merkezi Sporcularının gerçekleştirdiği gösteriler katılımcılar tarafından hayranlıkla izlenirken Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin step aerobik ve müzik gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Kutlama programı ‘Kurtuluş Savaşında Anadolu Kadınları’ adlı tiyatro gösterimi ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

SANAT SOKAĞINDA SAHNE GENÇLERİN
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sanat sokağında gerçekleştirilecek konser ile devam edecek. Saat 19.00’dan itibaren başlayacak konserde Aliağalı gençlerin oluşturduğu Topraksız Elektrik grubu sahne alacak. Aliağalı gençlerin seslendireceği şarkılar dinleyenlere müzik ziyafeti sunacak.
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.