CHP İZMİR 19 MAYIS'TA CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞTU

CHP İZMİR 19 MAYIS'TA CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞTU

Yücel: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz”

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasına katıldı. Başkan Soyer, “Demokrasi ve Cumhuriyet’e olan sadakatimiz bizim yegane rehberimizdir. Her bir gencimizin gözlerinde özgürlük ışığının pırıl pırıl parladığı, yüreğinde umudun yeniden filizlendiği günler çok yakın” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasına katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Başkan Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Kani Beko, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Soyer: “Atamızın gençlere emaneti”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasında günün anlam ve önemine dikkat çekerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı bugün, Anadolu’nun her yerinde, emperyalizme karşı topyekûn bir direniş başladı. İşgalcilere boyun eğmeyen milletimiz, 19 Mayıs’la birlikte özgürlüğe, Cumhuriyet ve demokrasiye uzanan şanlı bir destana imza attı. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta yaktığı ilk kıvılcım, har olup tüm Anadolu’yu sardı. Dünyanın ezilen, sömürülen, hor görülen tüm halklarının umudu oldu. Atatürk 'Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir' sözleriyle, bu özel günü gençlere emanet etti. Bizler, bu ülkeyi kurmak için canını feda edenlere de, geleceğimizin teminatı gençlerimize de temiz siyaset borçluyuz. Ne yazık ki siyaset kimilerine göre halkın koltuğundan kendi şahsına güç vehmetme sanatı. Biz ise siyaseti halkın gücünü, halkın iyiliği için kullanma aracı olarak görüyor, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bu uğurda cansiperane mücadele ediyoruz. Çünkü biz gençlerimize kibiri, yasakları ve yoksulluğu değil, özgürlüğü, barışı ve refahı layık görüyoruz. Ülkemize demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, barışı ve refahı yeniden getireceğiz. Türkiye’nin ikinci yüz yılını Genel Başkanımızın liderliğinde, dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Demokrasi ve Cumhuriyet’e olan sadakatimiz bu yoldaki bizim yegane rehberimizdir. Her bir gencimizin gözlerinde özgürlük ışığının pırıl pırıl parladığı, yüreğinde umudun yeniden filizlendiği günler çok yakın” dedi.

Yücel: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Gururluyuz, onurluyuz ve kararlıyız. 19 Mayıs Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık umutlarının, inanç ve kararlılığa dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün adıdır. 19 Mayıs, vatanını, bağımsızlığını, milletin namusunu korumak için can vermeye koşanların günüdür. 19 Mayıs, vatana ve millete ihanet içinde olanların kendi saltanatını ve servetini düşünenlerin en korkulu rüyasıdır. Gençliğini yaşayamamış bir neslin, bize kanı ve canıyla bıraktığı mirası, sahip olduğumuz her şeyin temelinin atıldığı bu anlamlı günü bir bayram havasında, özgür ve bağımsızlığımızın anlamı olan ay yıldızlı bayrağımızın altında kutlayabiliyorsak bunları her şeyden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.