BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN ÇOK ÖZEL PANEL

BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN ÇOK ÖZEL PANEL

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, vatandaşların alzheimer olan yakınlarını 2-3 saatliğine bırakabilecekleri bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

A+A-

 

 

Bornova Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla panel düzenledi. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde, ‘Hayatın içinde ol alzheimer olma’ sloganıyla düzenlenen panele Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi Başkanı Belgin Karavaş ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin konuşmacı olarak katıldı. Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan ve alzheimer hastalığı riskini azaltmak isteyenlerin katıldığı ‘Tazelenme Üniversitesi’nin öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle başlayan panele, özellikle alzheimerlı yakınları olanlar büyük ilgi gösterdi.

Alzheimer’dan korunmak için alınabilecek önlemler konusunda detaylı bilgilerin verildiği panelde konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Özellikle büyükşehirlerdeki yaşam şartları gereği yaşlılarımız yalnız bir hayat sürmek zorunda kalabiliyor. Ancak iletişim kurmaya, sosyal olmaya çok ihtiyaçları var. Türkiye Alzheimer Derneği de özellikle bu eksiği kapatmak için çalışıyor. Biz de onların bu konudaki mücadelesine destek verip birlikte çalışacağız” dedi. Başkan İduğ, Bornovalıların alzheimer olan yakınlarını 2-3 saatliğine bırakabilecekleri bir merkez de oluşturmak istediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.