BORNOVA'DA..TAMAMEN KAÇAK. BAŞKAN İDUĞ SUSUYOR....ETRAFI  SAC İLE ÇEVRİLİ

BORNOVA'DA..TAMAMEN KAÇAK. BAŞKAN İDUĞ SUSUYOR....ETRAFI SAC İLE ÇEVRİLİ

Bornova'da yükselen bu dev yapı kimin? Bakan İduğ niye susuyor..?

A+A-

Bornova'nın göbeğinde ,Bornova merkezinde yükselen bir tesis herkesin dikkatini çekiyor. , Ancak tesisin ne inşaat ruhsatı var ne yapı kullanım belgesi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yasal hak olan bilgi edinme kanunundan bile tesis hakkında ki soruları yanıtlamıyor. Tesisin kime ait ve ne olduğunu anlamaya çalışan Temiz İzmir Derneği Dernek Başkanı Nivent Kurtuluş ile yapının kime ait olduğunu Bornova Belediyesi'ne sordu. Kurtuluş'a gönderilen cevapta dev yapının kime ait olduğuna yine cevap verilmedi. Bornova Belediyesi karşı yazısında şöyle dedi:

:“Belediyemize yönlendirilen başvuru formunuz incelenmiş olup;Bornova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü cevap yazısı; "İlgi yazınızda ve ekindeki şikayet dilekçesinde bahse konu olan, Bornova İlçesi, Erzene Mah. tapunun 198 ada, 4 parsel sayılı taşınmazın yerinde ve arşiv dosyasında yapılan tetkikte inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesine rastlanılmamış olup, parsel üzerindeki ruhsatsız yapılar ile ilgili 12/03/2019 tarih, 9548 sayı ile Yapı Kontrol Servisine yazılmıştır. denilmektedir. Bilgilerinize rica ederim.”

Dernek tesisin etrafının saç levhalarla kapatıldığını belirterek belediyeye kaçaksa neden kapatmıyorsunuz diye sordu. Derneğin konuyu yargıya taşıyacağı öğrenildi...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.