KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE SERT MECLİS

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE SERT MECLİS

Karşıyaka Belediye Meclisi yine tartışmalı geçti. Meclisin gündemi KENT A.Ş de kayıp paralar ve atamalar oldu...

A+A-

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde yine sert tartışmalar vardı. Meclis, AK Parti Grubu'ndan gelen yoğun eleştirilere sahne oldu. Meclisin gündemi KENT A.Ş'deki kayıp paralar, atamalar oldu.

Karşıyaka Belediye Meclisi Başkan Cemil Tugay yönetiminde toplandı. 

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SERT KONUŞTU

Meclis gündemi sonrası söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk Başkan Cemil Tugay’a 100 gün değerlendirme toplantısındaki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Öztürk, "Bir soru varsa cevabının verilmesi gerektiğine inanıyorum. Karşıyaka’nın daha iyi yerlere gelmesi için sorular sormak istiyorum. Siz, 100 günlük çalışmalarınızı açıkladınız ve bizi davet etmediniz. Davet etmeyebilirsiniz ama biz de bu meclisin üyeleriyiz ve yaptığınız işlerde bizim de payımız var. Sonra AK Parti İlçe Başkanımız bir açıklama yaptı. Siz bir televizyon programında cevap niteliğinde konuştunuz. 100 günlük faaliyetlerin toplantısında siz yaptıklarınızdan çok yapacaklarınızı anlattınız. Bu değerlendirme değil plan toplantısı oldu. 100 günde 41 sosyal etkinlik yaptınız ve kaçı Anadolu Caddesi üzerindeki mahallerde yapıldı? Siz hizmet verirken yolun üstü ve altı olarak ayrım mı yapıyorsunuz. Ben üstte oturan biri olarak soruyorum. Çarşı ile ilgili size bir yetki verdik. Çarşı Karşıyaka’nın kalbi aynamız. Buradaki çalışmalarınızı ivedilikle bir çarşı esnafı olarak bekliyorum. Sizin cevap niteliğinde yaptığınız canlı yayını üstü kapalı konuştunuz. Soru önergemizi de yönetmediniz.  Personel AŞ’den ne kadar maaş alıyor Murat Aydın? Bunun yan sıra Sedrettin Coşkuner’i hangi liyakata göre başkan baş danışmanı olarak atayıp, sonra da görevden aldınız? Siyasi direnç göstermek adına ‘Ben genel müdürlüğü aldım’ dediniz ama sonra siyasi gerekçelerle siz başkan baş danışmanını görevden aldınız? Masumane soru önergelerimizi okumamanız bizi incitti. Bilgi edinme hakkı diye bir madde var ve bunu nasıl siz görmezden gelirsiniz? Lütfen bizim onurumuzu zedelemeyin.” dedi.

CEMİL TUGAY CEVAP VERDİ


Cemil Tugay Adem Öztürk’e, şu yanıtları verdi: “Soru önergesi olarak bana ilettiğiniz her şeyi burada açıkladınız. Ben bunu Kent A.Ş.’nin konusu olarak gördüğümü o nedenle gündeme almadığımı söyledim ki, başkan olarak buna hakkım var. Bu Meclis’te ve CHP’li belediyelerde oluşturulmaya çalışan algıya paye vermek istemiyorum. İstediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben koordinatör olarak belediye uzun yıllardır görev yapan teknik biri olması sebebiyle acil müdahale ekibine yönlendirdim. Bir problem bildirildiğinde o arkadaşımız hemen birini alıp gidip müdahale ediliyordu. Çok değer verdiğim bu çalışma arkadaşımızın yıpranmaması için şantiyede çalışmasına karar verdim. Sizin amacınız mecliste siyasi algı yaratmaksa doğru yapmıyorsunuz. Bilgi için önce ilgili kurum ve kişilere sorun, oradan bilgi alamazsanız o zaman bana sorun. Size ve Karşıyaka halkına tüm samimiyetimle söylüyorum. Yapılan tüm atamalar teknik ve liyakata dayalıdır. Astronomik para yok. Her şey Kent A.Ş.’yi düzeltmek için yapılmıştır ve iyileşme göstermiştir. Ben gerçekten sorunu çözmeye odaklı konuşalım istiyorum. Algı oluşturmaya yönelik konuşmaları doğru bulmuyorum” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.