BORNOVA'NIN AKCİĞERİNDE GARİP İŞLER

BORNOVA'NIN AKCİĞERİNDE GARİP İŞLER

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda neler oluyor?

A+A-

Betona gömülmüş İzmir'in sayılı yeşil alanlarından olan Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda, Bornovalıları isyan ettiren bir süreç yaşanıyor. Bornova'nın akciğeri olarak bilinen alan önce sözde karavancıları parktan kaldırmak için çalışma başlatıldı. Sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi alanın bazı yerlerini otopark yaptı. Yapılan otopark ise alana, dinlenmek, spor yapmak ve aileleriyle nefes almak için gelenlere ücretli yapıldı. Bornovalılar Türkiye Komünist Partisi (TKP) Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nındaki otoparkın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretli hale getirilmesini Bornova halkıyla birlikte protesto etti.

Yapılan açıklamada Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın Bornova'nın kalbinde yer alan önemli bir kamusal alan olarak yıllardır halkın nefes aldığı, dinlendiği ve sosyal etkileşimde bulunduğu bir mekan olduğu vurgulandı.

Ancak, son zamanlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararların bu alanın kamusal karakterini tehdit ettiği belirtilen açıklamada "Otopark sorunu adı altında yapılan planlar, aslında bir rant kavgasının yansıması gibi görünmektedir. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın otoparkının İZELMAN'a devredilerek ücretli hale getirilmesi, öncelikle karavancıları çıkartma bahanesiyle sunulmuş, ancak şu an tüm yurttaşlar için ücretli olacağı ortaya çıkmıştır" denildi.

Bu durumun kamusal alanın kullanımını kısıtlayarak halkın doğal bir nefes alma alanından mahrum bırakılmasına neden olacağı kaydedilen açıklamada "Ayrıca, konaklamanın yasaklanması gibi kısıtlamalar, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın özgün karakterine zarar verecektir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada "İzmir halkını, bu rantçı/piyasacı yaklaşıma karşı mücadeleye çağırıyoruz. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, tüm özellikleriyle korunmalı ve kamusal yarar gözetilerek tüm yurttaşların ücretsiz olarak kullanımına açık kalmalıdır. Bizler, Türkiye Komünist Partisi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, halkın taleplerini dikkate almaya ve doğal mirasımızı korumaya davet ediyoruz" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.