BUCA BELEDİYESİ İLE TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ YAPTI

BUCA BELEDİYESİ İLE TINAZTEPE ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ YAPTI

İmzalar atıldı

A+A-

TEKNOLOJİ, yenilik ve yaratıcılık odaklı girişimciliği destekleyen Buca Belediyesi, Tınaztepe Üniversitesi ile örnek bir iş birliği yaptı.  Bu kapsamda, Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve girişimcilik konularında ortak çalışmalar yürütülecek.

Buca Belediyesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi arasında iş birliği protokolü yapıldı. Protokolü Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer imzaladı. Üniversite kenti olmanın avantajlarını bilimle iş birliğine dönüştürdüklerini belirten Başkan Kılıç, protokolün kente hayırlı olmasını diledi.  

NELER YAPILACAK

 

İmzalanan protokol kapsamında, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoloji transfer ofisleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri arasında ulusal ve uluslararası destek programları uygulanacak. Ar-Ge, tasarım, inovasyon, üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri yürütülecek. Fikri ve sınai hakların korunması ve ticarileştirilmesi ile girişimcilik konularında ortak çalışmalar yapılacak. Girişimciler için eğitimler, mentörlük ve yatırımcı-girişimci buluşmaları düzenlenecek. Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve girişimcilik konularındaki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, İzmir Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Avrupa Birliği fonları gibi destek mekanizmaları kapsamında yapılacak başvurularda ortak, paydaş ya da destekçi olarak iş birliği yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.