EGE ÜNİVERSİTESİ'NİN DÖNER KEBAP PROJESİ AVRUPA'DAN PATENT ALDI

EGE ÜNİVERSİTESİ'NİN DÖNER KEBAP PROJESİ AVRUPA'DAN PATENT ALDI

Ege Üniversitesi'nin döner kebap projesi Avrupa'dan patent aldı

A+A-

Ege Üniversitesinde bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar ulusal ve uluslararası alanda patent tescili alarak ticari ürüne dönüşmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz İçier ve ekibinin geliştirdiği “An Electro Heating Apparatus Developed in Order To Cook Doner Kebab- Döner Kebap Pişirmeye Yönelik Geliştirilen Elektro Isıtma Aparatı” konulu Bilimsel Araştırma Projesi, Avrupa Patent Ofisi tarafından tescil belgesi almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesinde gerçekleştirilen bilim ve teknoloji odaklı çalışmaların hem ulusal hem de uluslararası arenadan patente dönüşmeye devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  “Tam akredite, öğrenci odaklı,  araştırma üniversitemiz bünyesindeki akademik birimlerde görev yapan yetkin araştırmacılarımız, bilim dünyasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor.  Bilim insanlarımız tarafından yürütülen projeler ürüne dönüşüp,  hem ülkemizde hem de uluslararası arenada tescil edilerek, insanlığın ve bilimin hizmetine sunuluyor. Başarılı akademisyenimiz Prof. Dr. Filiz İçier ve ekibinin patent başvuruları Avrupa Patent Ofisi tarafından tescil belgesi almaya hak kazandı. Topluma fayda sağlayan projeler üreten araştırmacılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan EBİLTEM ve Ege Teknopark aracılığı ile üniversite sanayi iş birliğine yönelik önemli bilimsel ve sektörel çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ar-Ge, inovasyon, patent, faydalı model ve sınai mülkiyet haklarına daha çok önem vereceğiz. Yeni teknolojiler geliştirerek, ülkemiz ekonomisine nitelikli katkı sunmayı sürdüreceğiz. Bu motivasyonumuzu ve heyecanımızı kaybetmeden, üniversitemiz bünyesinde görev yapan araştırmacılarımızın proje, patent, ürün geliştirme çalışmalarında her zaman yanlarında olacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.