E-DEVLET İLE KAMU KURUMLARININ PERSONEL ALIMLARI TEK NOKTADAN YAPILACAK

E-DEVLET İLE KAMU KURUMLARININ PERSONEL ALIMLARI TEK NOKTADAN YAPILACAK

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

A+A-

E-devlet vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile yapılan çalışmalar sonucunda Kariyer Kapısı Kamu İşe Alımı hizmeti E-devlet ile entegre edildi. Entegre edilen sistem ile Kamu Kurumlarının personel alımlarının tek noktadan yapılması planlanıyor.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre; E-devlet sistemi üzerinden verilen hizmetler günden güne artıyor.

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile yapılan çalışmalar sonucunda Kariyer Kapısı Kamu İşe Alımı hizmet entegrasyonu gerçekleştirildi. Entegre edilen bu hizmet sayesinde Kamu Kurumlarının personel alımlarının tek noktadan yapılması planlanıyor.

 

Bu hizmetin yanı sıra; Otoyol, Köprü ve Tünel İhlali Geçiş ve Borç Sorgulama hizmeti, PTT- HGS Bakiye yükleme, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı-Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu Sorgulama hizmeti de E-devlet üzerinden veriliyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı- İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmeti, Milli Savunma Bakanlığı-Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Kira Yardımı Başvurusu hizmeti ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) - Tapu Devri İşlemleri hizmetini de vatandaş E-devlet üzerinden alabiliyor.

 

SU VE KANALİZASYON İDARELERİNİN ABONELİK VE FESİH HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILACAK

 

E-devlet üzerinden yapılan işlemlere yenisinin eklenmesi için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Su ve kanalizasyon idarelerinin abonelik başvuru ve fesih başvuru hizmetlerinin yaygınlaştırılması öngörülüyor. “Araçlarım konsept hizmeti” gibi, belli bir konuda bir çok kurum tarafından sunulan hizmetlerin bir araya getirilerek tek noktadan erişimin sağlanacağı konsept hizmetleri sayısının da arttırılması amaçlanıyor. Yerel yönetimler tarafından sunulan hizmetlerin arttırılması konusunda çalışmalar devam ediyor.

 

8 AYDA E-DEVLET’TEN YAPILAN İŞLEM SAYISI 5.5 MİLYARI AŞTI

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte E-Devlet alt yapısının da güçlendiğini belirtti ve vatandaşların E-devlet hizmetlerine yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti.  Karaismailoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

“E-Devlet kapısında 2021 yılının 8 aylık döneminde 5 milyar 514 milyon 941 bin 632 işlem yapıldı.  Aynı dönemde vatandaşlar en çok Sosyal Güvenlik Kurumu - 4A Hizmet Dökümü, Türkiye Noterler Birliği - Adıma Tescilli Araç Sorgulama,  Gelir İdaresi Başkanlığı - Vergi Borcu Sorgulama, Sağlık Bakanlığı - HES Kodu Üretme ve Listeleme ile Sosyal Güvenlik Kurumu - SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi hizmetleri üzerinden işlem yaptı”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.