EGE MUTFAĞI BARSELONA'DA TANITILDI

EGE MUTFAĞI BARSELONA'DA TANITILDI

Zeytinyağlı yemeklerimize büyük ilgi

A+A-

 

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) çatısı altında, Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet’in önderliğinde Ege Mutfağı Barcelona’da tanıtıldı. Zeytinyağlı yemek kültürü ve sağlığa olumlu etkilerinin yanı sıra Akdeniz tipi beslenme üzerine sunumlar gerçekleşti. Meditea Akdeniz Ülkeleri  Mutfak Birliği Türkiye Direktörü Sırma Güven ve Meditea ağı temsilcisi eğitmen şef Tolga Kamiloğlu  Barselona Üniversitesinde Culinary Institute of America ve Torribea Mediterranean Center ortaklığı ile (15-16) Ekim 2019 tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilen “Tomorrow Tastes Mediterranean” konferansında Akdeniz ve Ege Mutfağını temsil ederek Türk zeytinyağlı yemeklerini tanıttı. 

Çalışmalarına bir süredir Türkiye’de de sürdüren Akdeniz  mutfak mirasının korunmasına ve bölge mutfaklarının tanıtımına yönelik çalışmaların bir çatı altında toplandığı Meditea Akdeniz mutfak mirasının korunması, doğru uygulaması ve tanıtımına teşvik edilmesi, dünyadaki nitelikli, güvenli ve sürdürülebilir yemek hizmet modellerini ve uygulamalarını geliştirmek için şefleri, profesyonelleri, sektör temsilcilerini, üretici ve tedarikçileri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.  

Aynı amaçlar doğrultusunda gerçekleşen konferansta dünyanın farklı noktalarında Akdeniz diyeti üzerine çalışmalarını sürdüren akademisyen, uzman ve girişimcilerin sunumları yer aldı. 

Türkiye adına sunum gerçekleştiren Sırma Güven ve Tolga Kamiloğlu, Türkiye’deki zeytin üretimi, çeşitliliği ve zeytinyağlı yemek ve ot kültürünü dünyanın farklı ülkelerinden gelen temsilcilere görsel bir sunumla anlattı. Akdeniz Beslenme şeklinin yaygınlaştırılmasının gerekliliğinin vurgulandığı konferansta, bu beslenme sisteminin merkezinde bulunan zeytinyağının önemi ve sebze ağırlıklı beslenmenin önemi anlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.