EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE BAHAR ŞENLİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE BAHAR ŞENLİĞİ

Renkli görüntüler

A+A-

Ege Üniversitesi 42.  Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri müzik, spor, sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı görkemli programla start aldı.  

Renkli görüntülere sahne olan Ege Üniversitesi 42.  Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen “İlham Veren Yıldızlar: Altın Kariyer Şöleni” ödül töreni; sinema, televizyon, müzik ve spor dünyasından birçok ünlü ismini bir araya getirdi. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in moderatörlüğünü üstlendiği ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açılış konuşmasını yaptığı törene; Manga, Hülya Koçyiğit, Mustafa Denizli, Şansal Büyüka,  Özge Özberk, Burak Kut, Dicle Olcay, Sumru Yavrucuk ve Suat Suna katıldı.

Ege Üniversitesinde ülkemizin değerli sanatçılarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Budak,  “Ege Üniversitesi olarak son yıllarda kurumsal bir değişim dönüşüm içerisine girerek akademik ve bilimsel çalışmalarımızla, ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza attık. Bugün, Türkiye’de ilk Kurumsal Tam Akreditasyon alan, Araştırma Üniversitesi unvanına sahip, öğrenciyi merkezine koyan bir üniversite olarak yükseköğretim sisteminde öncü konuma geldik. Önümüzdeki dönemde dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda yürüteceğimiz çalışmalarla bilim dünyasına önemli katkılar sunacağız” diye konuştu. 

 Üniversitelerin en önemli değerinin öğrenciler olduğunu vurgulayan Rektör Budak, “Bizler tüm faaliyetlerimizin odağına öğrencilerimizi yerleştiriyoruz. Öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda öğrencilerimizin akademik donanımının yanı sıra sosyal ve kültürel olarak da gelişimlerini önemsiyor; onların fark yaratan bireyler olarak yetişmesi için üstün gayret sarf ediyoruz.  Kıymetli öğrencilerimden uzak kaldığım pandemi sürecinde onlara akademik yılın yorgunluğunu atacağı sizin gibi kıymetli sanatçılarımızla buluşacağı, bir bahar şenliği sözünü vermiştim.   Bugün bu etkinlikle;  bizlere ilham veren siz değerli sanat elçilerimizle birlikte bahar şenliğimizin açılışını gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Sizlere olan saygı ve sevgimizi kelimelerle ifade etmek oldukça zor;  kadim kültürümüzün gelişimine sunduğunuz katkılar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Birbirinden değerli isimlere “Altın Kariyer” ödülü

Rektör Budak, konuşmasının ardından etkinliğe katılan birbirinden değerli isimlere ödüllerini takdim etti. Manga grubu adına konuşan solist Ferman Akgül, festival ruhunu yaşattığı için Ege Üniversitesine teşekkür etti.

“Hayata, mesleğinize ve ideallerinize sıkı sıkıya sarılın”

Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Sumru Yavrucuk, “Bu ödüle layık görülmek benim için son derece anlamlı ve değerli. Sanat hayatımın 40’ıncı yılındayım. Hala daha takdir ve tebrik edilmek çok güzel bir şey. Hayata, mesleğinize ve ideallerinize sıkı sıkıya sarılın.  Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“Ben bu şehrin çocuğuyum”

Deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli, “Hayatımın her döneminde hizmet ettiğim takım ve şehir için çalıştım. Başardıklarımız, başaramadıklarımız oldu.  Ama buraya davet edildiğime göre başarılı olduğuma inanıyorum. Sizlerin arasında olmaktan son derece mutluyum. Ben bu şehrin çocuğuyum. Bu üniversitede pek çok anım var” diye konuştu.

“Bu ödüller motivasyonumuzu artırıyor”

Duayen spor yorumcusu ve program yapımcısı Şansal Büyüka, “Gençlerin arasında olmaktan son derece mutluyum. Bizim meslekte ödül çok önemli. Mesleğe olan motivasyonunuzu artırıyor. Şükürler olsun ben de meslekte pek çok ödül aldım. Ama üniversitelerden alınan ödüllerin değeri ve anlamı daha fazla oluyor. Bu ödül için Rektörümüze, hocalarımıza ve en önemlisi siz gençlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“Hayatımın ilk ödülünü alıyorum”

EÜ mezunu sanatçı Dicle Olcay, “Benim için çok değerli ve anlamlı bir gün. Çünkü hem memleketimde hem de kendi mezun olduğum üniversitede hayatımın ilk ödülünü alıyorum. Sizlere tavsiyem ne olursa olsun yaptığınız işten vazgeçmeyin. Yapamazsın diyenlere bakmadan devam edin” diye konuştu.

Müzisyen Suat Suna, “İzmir’in gençliği benim için çok özel. Hepiniz çok değerlisiniz.  Üniversite yönetiminin de katkılarıyla burada bulunmaktan çok keyif alıyorum. Gençlerle bir arada olmaktan çok mutlu oluyorum” dedi.

“Gençlerden gelen ödüller en kıymetliler”

90’ların unutulmaz şarkıcısı Burak Kut, “Bugüne kadar çok ödül aldım. Ama geleceğimiz olan siz gençlerden gelen ödüller en kıymetlileri. Birbirinden değerli sanatçılarla beraber ilham veren kişi olarak sizlerle birlikte bulunmak bana mutluluk verdi. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“İşinizi severek yapın”

Başarılı oyuncu Özge Özberk, “Burada olmak gerçekten çok güzel. Sizlere tavsiyem ne yapmak istiyorsanız bunu severek ve hakkını vererek yapın. Bir işi severek yapıyorsanız başarıyı asla düşünmeyin. Çünkü o sizin peşinizden gelecektir.  Hayallerinizin peşinden gidin” dedi.

    “Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceksiniz”

Türk sinemasının dört yapraklı yoncasından biri olan Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Hülya Koçyiğit, “İnanıyorum ki burada yetişen gençlerimiz Türkiye’yi dünyada bugün olduğundan çok daha iyi temsil edecekler. İyi ve örnek insanlar olacaklar. Ben özellikle Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Kendisinin ziraat alanında eğitmen olduğunu biliyorum. Dünyayı bekleyen iklim krizinde kendilerine çok önemli görevler düşecek. Sevgili gençler, eğer bir hayaliniz varsa o hayale ulaşmak için adım atmaktan çekinmeyin. Her zaman başarılı olmanız dileği ile hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Budak, gençlerin coşkusuna ortak oldu

Törende Egeli gençler; Manga, Burak Kut, Suat Suna ve Dicle Olcay’ın şarkılarıyla coştular. Rektör Prof. Dr. Budak, etkinlikte “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüne eşlik ederek gençlerin coşkusuna ortak oldu. Törenin sonunda ödül alan tüm katılımcılar sahneye çıkarak hep birlikte “Memleketim” adlı şarkıyı söylediler. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.