EGE ÜNİVERSİTESİ:'TÜTÜN KULLANIMI HIZLA ARTIYOR'

EGE ÜNİVERSİTESİ:'TÜTÜN KULLANIMI HIZLA ARTIYOR'

Kullanım yaşı düştü

A+A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi ve Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde “Tütün Salgını Da Devam Ediyor, Hadi Bir Kanıt Da Senden: Fotoses”  fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.

EÜ Hemşirelik Fakültesi Sergi Alanı’nda düzenlenen sergiye EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Türkan Günay, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve EÜ Hemşirelik Fakültesi 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında oluşturduğu sergi EÜ Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Gülengül Mermer’in  koordinatörlüğünde hazırlandı.

Serginin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Dönmez, “Sektörle iş birlikli çalışmalar üniversitelerin toplumla bütünleşmesinde en önemli basamak.  Sosyal sorumluluk, Ar- Ge ve eğitim alanlarında iş birliğinde bulunarak ilerleyebilmek büyük önem arz ediyor. Fakülte olarak sağlık haftası dolayısıyla bir sergi açılışı gerçekleştirdik.  Sağlığımızın önündeki en önemli engellerden biri de tütün kullanımı. Kolay ulaşılabilirliği olduğu için tütün kullanım oranı her geçen gün giderek artıyor. Bu sergide ise bu noktaya dikkat çekiliyor. Emeği geçen tüm hocalarımı ve genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi

“Tütün salgını tüm hızıyla devam ediyor”

Çok güzel ve heyecan verici bir proje olduğunu dile getiren Doç. Dr. Gülengül Mermer, “Bu sosyal sorumluluk projesini fakültemiz öğrencileri ve proje okulumuz olan Kemalpaşa Mopak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri birlikte gerçekleştirdiler. Gerçekten bu süreçte çok emek harcandı. Bizim 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerimiz proje okulu öğrencileri ile eşleştirildi ve akran antrenörlüğü yöntemi kullanıldı. Yani öğrencilerimiz lise öğrencilerine mentörlük yapıp bilgi aktarımında bulundular. Çok güzel ve onur verici bir duygu. Ülkemizde gençler de tütün kullanım oranı oldukça artış gösteriyor. Bunun yanı sıra tütüne başlama ya da ilk deneme yaşı da oldukça düşüş de göstermektedir. Tütün şirketleri de gençleri hedeflerine koymuş durumda. Bu hedefle beraber tütün ürünlerini çeşitli formatlarla gençlere sunuyor ve bu oranı yükseltmekte gayret ediyor. Bu durumda yani bütün bu zorlukların içerisinde bütün salgınlara rağmen tütün salgını da tüm hızıyla devam ediyor. Böylelikle bu ortamda sosyal sorumluluk alan, kendi sağlığına sahip çıkan ve sağlıklı bilgi aktarımı yapan bu sergiye katkı koyan gençlerimiz projede bunu başardılar” dedi.

Etkinlik sonunda EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dönmez tarafından serginin açılışına destek veren Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Türkan Günay’a “Teşekkür Belgesi” verildi. “Tütün Salgını Da Devam Ediyor, Hadi Bir Kanıt Da Senden: Fotoses” fotoğraf sergisi 15 Nisan’a kadar EÜ Hemşirelik Fakültesi Sergi Alanı’nda ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.