GENÇ GAZETECİLERDEN İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NE:' AYIP VE SUÇTUR'

GENÇ GAZETECİLERDEN İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NE:' AYIP VE SUÇTUR'

Genç Gazeteciler Platformu'ndan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne: 'Ayıptır ve suçtur'

A+A-

İzmir Gazeteciler Cemiyeti bünyesindeki 'Gazetecilerin Gazetesi' olarak adlandırılan 9 Eylül Gazetesi'nden, Gazeteci Murat Ervin'in işten çıkarılması ile başlayan tepkiler giderek artıyor. Gazeteci Murat Ervin'in işten çıkarılması ve ardından 9 Eylül Gazetesi yetkililerinin yaptığı işten çıkarma açıklamasına ilk tepki yönetim kurulu üyesi Melis Apaydın İde'den geldi. İde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi.

İTİBARSIZLAŞTIRMA YAPILIYOR

Değerli arkadaşlar merhaba,

Görevim nedeniyle zaten aktif olarak görev ve sorumluluk alamadığım İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan ayrıldığımı, Cemiyet yönetimiyle bir ilişkim kalmadığını bilgilerinize sunarım.

Gazeteci meslek büyüğüm, bizlere pek çok şey öğretip her daim desteğini hissettiğimiz Murat Ervin'e, Cemiyet yayın organı üzerinden yapılan itibarsızlaştırmayı kabul etmiyorum..

GENÇ GAZETECİLER 'AYIP' DEDİ

İde'nin açıklamasının ardından bir tepkide Gen Gazeteciler Platformu'ndan geldi. Platform yaptığı açıklamada yapılanların 'ayıp' olduğunu belirtti. Platfor açıklamasında şunları belirtti:

' Gazetecilerin Gazetesi!

Hiçbir kurumun iç işleyişine karışmak haddimize değildir ancak söz konusu kurum “Gazetecilerin Gazetesi” 9 Eylül olduğunda iki çift söz söylemeyi kendimizde hak görüyoruz.

Kurum içinde meslektaşlarımızın yaşadığı sorunları uzunca bir süredir takip ediyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun,  alınteriyle mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin işten çıkartılmasını veya istifaya zorlanmasını üzüntü ve kaygıyla izliyoruz. 

İşten çıkartılan tüm meslektaşlarımızın onuru bizim de onurumuzdur ve onun gururunu kıracak her davranış bizim de canımızı acıtmaktadır.

Meslektaşımız Murat Ervin’in işten çıkartılmasından sonra yapılan ve -sanki bir lütufmuş gibi gösterilen- “……İşsizlik maaşını alabilsin diye….” açıklaması ise bir yanıyla ayıp, bir yanıyla suç unsurudur!

9 Eylül Gazetesi yönetimi bir gazeteciyi işsizlik maaşına mahkum etmek için değil, daha fazla işsiz gazeteciyi istihdam etmek için kurulduğunu unutmamalıdır. Kamuoyuna saygılarımızla'

 

Genç Gazeteciler Platformu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.