İZMİRLİ BU HABERİ BEKLİYORDU. İZMİR ECoD NPO YARIŞMASINA KATILDI. TUNÇ SOYER DUYURDU

İZMİRLİ BU HABERİ BEKLİYORDU. İZMİR ECoD NPO YARIŞMASINA KATILDI. TUNÇ SOYER DUYURDU

İzmirliler bu haberi bekliyordu. İzmir ECoD NPO yarışmasına katıldı. Tunç Soyer duyurdu

A+A-

İzmir'e, İzmirliye en ufak bir katkısı olmayan işlerle kendi partisinin de tepkisini çeken Tunç Soyer yeni bir haber paylaşımında daha bulundu. Olası depremin tüm İzmirlileri korkuttuğu bir ortamda kenti iyileştirmek için bir adım atılmazken, koku, körfez kirliliği, trafik sorunları hat safhaya ulaşmışken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'in ne olduğui İzmir'e nasıl bir katkıda bulunacağı hiç bilinmeyen (ECoD NPO) yani “Avrupa Demokrasi Başkenti Unvan Yarışması”na başvurduğunu belirtti. “Avrupa Demokrasi Başkenti Unvan Yarışması”na İzmirlinin cebinden para ödenip ödenmediği ise basın metninde açıklanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geçilen açıklamada şöyle denildi:

2022’de Avrupa Ödülü’nü almaya hak kazanan İzmir, yerel yönetimler demokrasisinin güçlendirilmesinde bir adım daha atarak Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı'na dahil oldu. İzmir, bu ağa Türkiye’den katılan ilk ve tek kent olma unvanını taşıyor.

Avrupa Demokrasi Başkenti Teşkilatı (ECoD NPO) tarafından yönetilen “Avrupa Demokrasi Başkenti Unvan Yarışması”na başvuran İzmir, yarışmanın üçüncü ve son aşamasını tamamladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve İzmir Planlama Ajansı ortaklığıyla yürütülen başvuru sürecinin son aşamasının ardından Uluslararası Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na dahil olan İzmir, önümüzdeki yıllarda Avrupa Demokrasi Başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İzmir, Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na Türkiye’den dahil olan ilk ve tek kent olma unvanını taşıyor.

Demokratik uygulamaların geliştirilmesi için işbirliği

İzmir, Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Acil Çözüm Ekibi, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi gibi yerel demokrasiyi güçlendiren birçok projeyle katıldı.

Son başvuru aşamasını başarıyla tamamlayan İzmir, Uluslararası Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı'na dahil olarak, diğer demokrasi şehirleriyle deneyimlerini paylaşma ve demokratik uygulamaların geliştirilmesi için işbirliği yapacak bir platformda yerini aldı.

Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı büyüyor

Bu sene İzmir ile son aşamayı tamamlayıp ağa yeni dahil olan şehirler Bratislava, Cascais, Dıraç, Gdańsk, Leipzig, Tiran ve Viyana. Bu kentlerden biri önümüzdeki dönemde Avrupa Demokrasi Başkenti unvanını alacak. Anvers, Barselona, Bologna, Braga, Burgos, Brüksel, Cascais, Linz, Metz, Opole, Saraybosna, Rzeszow ve Valongo ise önceki yıllarda Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na katılmıştı.

Bir yıllık programa ev sahipliği yapacak

İzmir önümüzdeki yıllarda Avrupa Demokrasi Başkenti unvanını aldığı takdirde yerel demokrasiyi geliştirmek ve güçlendirmek için tasarlanmış festival ve etkinliklerden oluşan bir yıllık bir programa ev sahipliği yapacak. Bir yıl içinde birçok uluslararası konferans, eğitim, kurs, seminer ve yarışma düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.