İZMİR İŞ DÜNYASI YENİ KABİNEYİ DEĞERLENDİRDİ

İZMİR İŞ DÜNYASI YENİ KABİNEYİ DEĞERLENDİRDİ

İzmir iş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi

A+A-

İzmir iş dünyası, yeni kabineyi değerlendirdi. Yeni Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in "rasyonel zemin" açıklamasını değerlendiren iş dünyası temsilcileri, bu çıkışı ortodoks ekonomi politikalarına dönüş sinyali olarak yorumlayarak desteklerini açıkladılar. Yeni kabine ile iş dünyasının diyalog ve iş birliğinin arttırılmasını beklediklerini söyleyen STK temsilcileri, ortak akıl ile yönetim vurgusu yaptılar.

 

 

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:

Gerçekleşen seçimlerin ardından yeni bir döneme giriş yapmış bulunuyoruz. Bugün itibariyle hükümetimizin yeni kabinesi açıklanmış ve ülkemizin yönetim kadrosu şekillenmiştir.

Yeni kabineyle birlikte daha fazla diyalog ve işbirliği içerisinde olmayı hedefliyoruz. İş dünyası olarak, sektörlerimizdeki gelişmeleri paylaşacak, sorunlarımızı iletecek ve çözüm odaklı çalışmalar yapacak bir ortamın oluşmasını arzuluyoruz. Bu süreçte, yeni kabine üyeleriyle yapacağımız düzenli toplantılar ve iletişim kanallarını kullanarak, fikirlerimizi ve önerilerimizi aktararak belirlenen politikalara katkı sağlamayı hedefliyor, bu kanalların açılmasını diliyoruz.

Son olarak, iş dünyası olarak sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Yeni kabineyle birlikte, daha güçlü bir Türkiye için çalışacak, istihdamı artıracak, yatırımları teşvik edecek ve ekonomik büyümeyi destekleyecek adımları atmaya devam edeceğiz.

Yeni kabine üyelerine görevlerinde başarılar diliyor, iş dünyası olarak ülkemizin kalkınması, enflasyonun düşürülmesi, dış ticaret açığının azaltılması açısından kurun baskılanması sebebiyle ihracatçının problemlerinin giderilmesi için atılacak adımlara destek vereceğimizi belirtmek istiyorum. Yeni kabine ülkemize hayırlı olsun.

 

 

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel:

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından oluşturulan yeni kabinenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni kabinenin neredeyse tamamen yenilenmiş olmasını olumlu bulduğumuzu belirterek, özellikle iş dünyası olarak ekonomi yönetimine odaklıyız.

Yeni Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in rasyonel zemine dönme açıklamasını olumlu bulduğumuzu da ifade etmek isterim.

Türkiye’nin enflasyon ve kur ile yaşadığı krizin çözümü olarak uyguladığı yöntemin sonuçlarını hepimiz gördük, yaşıyoruz. Yeni bakanımızın rasyonel zemin çıkışının ortodoks ekonomi politikalarına dönüş olarak değerlendirmek istiyoruz. Seçimlerin geride kalarak siyasetin değil ekonominin şeffaf bir şekilde konuşulduğu, iş dünyasının beklenti ve taleplerine duyarlı bir kabinenin inşa edildiği umuduyla yeni kabinemize başarılar diliyorum.

 

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun:

Öncelikle yeni kabinenin Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Seçimin geride kaldığı, yeni bakanların belirlendiği ülkemizde artık yönümüzü temel problemlerimizin çözümüne çevirebiliriz. Tüm bakanları bekleyen zorlu bir ajandaları olacağını düşünüyoruz. Özellikle ekonomi yönetimi konusunda yeni bakanımız Mehmet Şimşek’in rasyonel zemin açıklamasını, enflasyon ile mücadelede ekonomi biliminin gereklerini yerine getirme politikasına dönüş olarak yorumluyoruz. Ancak belirtmek isteriz ki kemer sıkma politikası ve para politikalarında sıkılaşma, enflasyon ile mücadelenin temel kuralı olsa da tüm faturanın halka, dar gelirliye, çalışanlara çıkarılmaması gerektiğini, toplumsal barış ve iş barışı için bu zorlu süreçte acı reçetenin toplumun tüm kesimlerine eşit dağıtılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Yeni kabinemizin Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, tüm bakanlarımıza başarılar diliyorum. Yeni dönemde otomotiv sektörü bileşenlerinin bir araya geldiği EGOD olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.

 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner:

Türkiye, seçimlerin ardından yeni bir döneme adım atmış bulunuyor, yeni kabine öncelikle ülkemize hayırlı olsun.

İş dünyası olarak, ekonomi politikaların belirlenmesinde daha fazla söz sahibi olmayı arzuluyoruz. İş dünyasının beklentilerini, ihtiyaçlarını ve önerilerini dikkate alacak bir ekonomi yönetimi, ülkemizin büyüme ve kalkınma potansiyelini maksimize etmemize yardımcı olacaktır.

Bu noktada, yeni kabine üyelerinin tecrübeli isimlerden oluştuğunu memnuniyetle gözlemlemekteyiz.

Yeni kabineyle birlikte, politikaların belirlenmesinde iş dünyasının fikirlerinin önemsenmesini bekliyoruz. Çünkü iş dünyası olarak, güçlü bir ekonominin ancak işbirliği ve ortak akıl ile mümkün olacağına inanıyoruz. Yatırımları teşvik eden, girişimciliği destekleyen, rekabet ortamını güçlendiren ve bürokratik engelleri azaltan politikaların benimsenmesi, iş dünyasının sürdürülebilir büyümesini sağlayacaktır.

Aynı zamanda, yeni kabine üyeleriyle daha sıkı bir işbirliği ve diyaloğun kurulması gerektiğine inanıyor, iş dünyası stk temsilcisi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı vurgulamak istiyorum. İş dünyası olarak, sektörlerimizin gelişimine yönelik stratejik planlamalarda yer almak, önerilerimizi aktarmak ve sorunları birlikte çözmek için çaba sarf etmeye hazırız. Karşılıklı anlayış, şeffaflık ve katılımcılık ilkesiyle hareket ederek, ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlamak için el ele çalışmamız gerekiyor.

iş dünyası olarak işbirliği ve diyaloğun güçlendirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim. İş dünyası olarak, ülkemizin ekonomik kalkınmasında etkin bir rol oynamak ve sürdürülebilir bir büyümeyi desteklemek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bir iş kadınları derneği başkanı olarak kabinede sadece bir kadın bakanın olmasından dolayı hayal kırıklığı ve üzüntümüzü de eklemem gerekiyor. Önümüzdeki dönemde kabinede olası değişikliklerde kadınların tercih edilmesi, iş kadınları olarak öncelikli beklentimizi oluşturuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.