İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN İZMİR KÖRFEZİ İTİRAFI

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN İZMİR KÖRFEZİ İTİRAFI

Köşger: 'Maalesef İzmir Körfezi temiz değil'

A+A-

İzmir Körfezi’nin kirliği ve kötü koku sorunu yeniden kent gündeminin en önemli maddesi oldu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen etkinlikte İzmir Körfezi'nden atık çıkarıldı. İzmir Valisi Köşger, "Körfez hala kirli" dedi. Görev süresince Körfez'de yüzme vaadini ortaya atan Tunç Soyer, kirliliğe de kötü kokuya da çare olacak bir icraat yapmadı. Soyer dün Dünya Çevre Günü'nde sözünü yinelerken, Körfez'de yapılan deniz temizliği ise İzmirlileri gerçeklerle yüzleştirdi.

Haziran Dünya Çevre Günü'nde İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte polis ve Sahil Güvenlik ekipleri körfezden atıkları çıkararak temizlik yaptı. Burada açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Denizlerin oksijen üretimindeki önemini; alglerin, ormanların çok çok üstünde bir işe yaradığını yeni yeni idrak ediyoruz. Biraz evvel denize baktık ve maalesef İzmirliler olarak biz de denizimizi çok temiz tutamamışız.

Yani arkadaşlar temizlemiş olmasına rağmen hala körfezimiz kirli. Bugünleri vesile kılarak, bizden sonraki kuşakları ve dahi bizleri, bu konuda şuurlandırmak ve farkındalığımızı artırmak için bu tür faaliyetlerin, etkinliklerin faydası olacağını değerlendiriyorum. İnşallah çevremizi, bütün florayı, faunayı, börtüyü, böceği, kuşu bir emanet olarak biz de terakki ederiz ve onları gözümüz gibi koruruz. Dünyayı daha yaşanılası bir hale getirip, gelecek kuşaklara teslim ederiz" dedi.

Erhan GÜLENÇ Yeni Asır

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.