İZMİRLİLERE KANSERLİ YUMURTA YEDİRMİŞLER...AÇIKLAMA YAPIN BEYLER

İZMİRLİLERE KANSERLİ YUMURTA YEDİRMİŞLER...AÇIKLAMA YAPIN BEYLER

İzmirlilere kanserli yumurta yedirmişler. Kanserojen yumurta soruşturması İzmir'e ulaştı.

A+A-

Tayvan'a ihraç edilen kanserojen yumurtalar ile ilgili, skandal büyüyor. Tayvan'a ihraç edilen yumurtaları üreten firmalar İzmir'den çıktı. Her iki firmanın da yumurtaları sadece dış piyasaya değil, İzmir ve Ege Bölgesi'nde de sattığı iddia ediliyor. Tayvan’ın yarı resmi yayın organı CNA’daki habere göre; 12-18 Temmuz arasında, sınırdaki kontrollerde Türkiye’den alınan 5 parti yumurtada ‘nitrofuran’ isimli kanserojen madde tespit edildiğini duyurmuştu.

Tayvan yetkililerinin yayınladığı görüntülerde imha edilen yumurtalara ilişkin belgelerde E...Tavukçuluk bilgisinin yer aldığı, “E. Tavukçuluk firma merkezinin İzmir'de bir gökdelende merkezinin olduğu, firmanın İzmir ve Aydın'da tavuk çiftlikleri olduğu belirtiliyor. Öte yandan E. Tavukçuluğun ürünlerin I. Yumurta Şirketi tarafından üretildiğini kendilerinin sadece ihracatçı olduklarını belirtiyor. 

Ege İhracatçı Birlikleri geçtiğimiz gün kanu ile ilgili bir açıklama yapmış, açıklamada sadece 'içimizdeki çürük yumurtalar' ayıklansın denilmişti. 

İZMİRLİLER PANİKTE

Tayvan'a kanserojen yumurta sattığı iddia edilen şirketlerin İzmir'de olması ve İzmir ve Ege piyasasına da yumurta satması İzmirlileri endişelendiriyor. Haber merkezimizi arayan bir çok İzmirli söz konusu şirketlerin yumurtalarından satın aldıklarını belirtiyor. Tüm yaşanılanlara karşın İzmir'de hiç bir kurum ve kuruluşun açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.